Поліцейські вилучили наркотики

Правоохоронці перевірили домогосподарство по одній із вулиць Лубен. Під час огляду будинку на горищі виявили й вилучили в присутності свідків речовину рослинного походження у висушеному стані, за зовнішніми ознаками схожу на наркотичний засіб канабіс, вагою близько одного кілограма. Вилучене належить        42-річному раніше судимому господарю помешкання. Він зазначив, що зберігав канабіс для власних потреб.
За фактом незаконного зберігання наркотичних речовин відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 КК України. Речові докази вилучені й направлені на експертне дослідження. Правопорушника в подальшому чекає суд, який надасть правову оцінку його протизаконній діяльності.
***
За місцем проживання 40-річного мешканця одного із сіл Козельщинського району правоохоронці виявили й вилучили стебла рослин у сухому стані із суцвіттям і листям зеленого кольору. Зовні вони схожі на рослини конопель загальною вагою близько трьох кілограмів. Речовини направили на дослідження.
Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи до двох років, або арешт до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на термін до трьох років.

За матеріалами Лубенського й Козельщинського відділень поліції.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.