Армійські КрАЗи гідно демонстрували вітчизняний військовий потенціал

Завершила роботу масштабна виставка «Зброя і безпека-2016», що в 13-й раз зібрала в столиці України кращих вітчизняних і закордонних представників військової індустрії. «АвтоКрАЗ» поряд з іншими вітчизняними й іноземними компаніями демонстрував військовим країни і зарубіжжя широку лінійку передових армійських моделей, серед яких – два дебютанти. Новинки – броньований безрамний важкий всюдихід КрАЗ-халк і бронеавтомобіль КрАЗ-спартан, обладнаний безпілотним керуванням, – розмістилися на великому окремому стенді в павільйоні Міжнародного виставкового центру. Ще п’ять уже відомих силовим структурам зразків серійної бронетехніки КрАЗ – істотно модернізовані дизельний КрАЗ-кугуар і КрАЗ-спартан з різними додатковими опціями, КрАЗ-фиона на базі всюдихода 6х6 КрАЗ-6322, КрАЗ-шрек-м у модифікації «Розмінувальник» і КрАЗ-шрек для транспортування особового складу на базі автомобіля КрАЗ-5233НЕ (4х4) – розташувалися на відкритому майданчику МВЦ. Уся перевірена війною на сході серійна бронетехніка КрАЗ була додатково оснащена опціями, бойовими модулями і різними системами навігації, спостереження, пожежогасіння, Run Flat, а також спецобладнанням українських та іноземних виробників.
Крім Кременчуцького автозаводу, КрАЗи різних моделей як база з установленими різними спецнадбудовами (усього майже 30 одиниць) експонувалися на стендах провідних українських машзаводів і підприємств ОПК. Зокрема Крюківський вагонобудівний завод представив на своєму стенді мобільний банно-пральний комплекс на кразівському шасі й нову, створену в партнерстві з КрАЗом, траншейно-котлованну машину на базі шасі всюдихода КрАЗ-5233НЕ з броньованими кабіною, моторним відсіком і паливним баком. Укрспецтехніка показала перешкодозахисні РЛС «Малахіт», Укроборонпром – мобільну ремонтну майстерню. Чернігівський ремонтний завод – ТММ. Також інші українські виробники вибрали як базу під свої спецвироби всюдиходи КрАЗ різних моделей.
Завдяки якісній і злагодженій роботі з підготовки до виставки топ-менеджерів і фахівців ПАТ «АвтоКрАЗ», їхній активній і плідній роботі протягом чотирьох виставочних днів продукція вітчизняного виробника – заводу «КрАЗ» – була представлена на виставці на гідному рівні. Підтвердженням цього стала велика кількість відвідувачів і їхній великий інтерес до експонатів компанії. Серед гостей на експозиції  ПАТ «АвтоКрАЗ» були і керівники силових відомств країни – секретар Ради Національної Безпеки і Оборони України Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і заступник міністра оборони України Віктор Муженко. У черговий раз високопосадовці позитивно відзначили активну роботу українського виробника з розширення лінійки військової техніки КрАЗ, дали їй високу оцінку і відзначили, що саме таких сучасних технічних засобів зараз не вистачає на передовій. Уже вкотре вище військове керівництво країни обнадіяло «КрАЗ» щодо закупівель у вітчизняного виробника, відзначивши, що проголошене урядом гасло про пріоритет вітчизняного перед імпортним як ніколи актуальне і повинне неухильно виконуватися всіма чиновниками на місцях.
Усіх гостей своєї експозиції, у тому числі й численних представників ЗМІ, «КрАЗ» ознайомив з новою і серійною продукцією, проконсультував з питань її технічних можливостей, експлуатації й обслуговування. Під час виставки було проведено ряд зустрічей і переговорів керівництва підприємства з Укроборонпромом, Міністерством оборони України, представниками українських та іноземних компаній – розробниками і виробниками озброєння та військової техніки, партнерами по збройовому бізнесу й іноземними замовниками оборонної продукції. Участь у виставці пройшла успішно і дала компанії гарні результати – безліч перспективних знайомств і цікавих спільних проектів.
ПАТ «АвтокрАЗ» дякує організаторам виставки «Зброя і безпека» за відмінну можливість стати частиною грандіозної події, а також усім гостям виставки за активність і виявлений інтерес до єдиного українського виробника вантажної техніки – заводу «КрАЗ».

Діна СТЕГАНЦЕВА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.