60 років тому полтавський “Колгоспник” завоював Кубок України

У  1956 році, перемігши вдруге в Кубку Полтави з футболу, “Колгоспник” здолав усіх суперників у розіграші Кубка України. У фінальній грі з рахунком 4:0 полтавці розгромили запорізький “Машинобудівник”, здобувши почесний трофей. Зустріч проходила в Києві, на стадіоні імені Микити Хрущова. Незважаючи на снігову погоду, подивитися кубкову баталію прибуло понад двадцять тисяч вболівальників. На 20-й хвилині Іванов відкрив рахунок – 1:0.
У другому таймі запоріжці прагнули відігратися, втім оборонці “Колгоспника” вдало вибудували захисні редути. Інтрига трималася довго. І тільки за десять хвилин до закінчення гри Матюхін подвоїв рахунок. Невдовзі Казанкін забив третій м’яч. А на останній хвилині гри Матюхін поставив остаточну переможну крапку – 4:0. Такою була незабутня перемога полтавського “Колгоспника”, який було створено менш як за два роки до цього.
У фіналі кольори “Колгоспника” захищали: Степан Котора, Анатолій Хижняк, Степан Горват, Юрій Нікітін, Микола Телінгер, Борис Шалито, Євген Іванов, Анатолій Хоростецький, Олександр Матюхін, Аладар Пельчарський і Володимир Казанкін. Тренер – Анатолій Зубрицький.

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.