Учасники АТО з Полтавщини отримають близько 10 тисяч гектарів землі

В області з моменту запровадження ініціативи про забезпечення землею учасників АТО до територіальних органів Держгеокадастру та органів місцевого самоврядування військові та члени родин загиблих подали 11302 заяви на отримання земельних ділянок. Вони отримали 6 608 дозволів на розробку землевпорядної документації для відведення землі загальною площею 9 985 гектарів. Інші звернення – на стадії розгляду. Завершили оформлення землі у власність 914 військовослужбовців.
Безпосередньо до територіальних органів Держгеокадастру Полтавщини подали заяви 6 524 захисники України. З них 4 921 отримав дозвіл на розробку проектів землеустрою на ділянки загальною площею 8 292 гектари. Із земель державної власності учасники АТО здебільшого отримають ділянки для ведення особистого селянського господарства. Під ці потреби 4 356 військовим передадуть землі площею 8 221 га (88% від виданих дозволів). Ще 565 ділянок площею 71 гектар призначені для ведення садівництва.
Для отримання наділів із земель комунальної власності до органів місцевого самоврядування звернулися 4778 учасників АТО. Частина заявників – 1687 військових – уже отримали дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення ділянок загальною площею 1 693 гектари. Інші заяви розглядаються. Із комунальних земель учасникам АТО відведуть 948 ділянок для ведення особистого селянського господарства (56% від виданих дозволів), 522 – для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських споруд (31%), 216 – для ведення садівництва (13%). Один військовий отримає землю для дачного будівництва.
– Для нашої служби робота з виділення земельних ділянок учасникам АТО залишається одним з пріоритетних питань. Працівники Держгеокадастру завжди готові надати військовим вичерпну інформацію та допомогу в оформленні земельних ділянок, – зазначив виконуючий обов’язки начальника головного управління Держгеокадастру в Полтавській області Вадим Чувпило.
Довідка.
Землевпорядники Полтавщини зарезервували для потреб учасників АТО, які виявлять бажання отримати ділянки на території регіону, більше 6,4 тисячі гектарів земель. Військові можуть ознайомитися із матеріалами про вільні ділянки у відкритому доступі на сайті Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області.

Прес-служба Держгеокадастру.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.