Дороги, опалення, призначення субсидій

Перед запланованим у Решетилівці виїзним розширеним засіданням колегії облдержадміністрації її учасники побували в філії “Решетилівська” ТОВ СП “Нібулон” (селище Покровське) та Решетилівській центральній районній лікарні. Участь у роботі виїзної колегії взяли міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий, голова обласної ради Олександр Біленький. Вів засідання перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький.

У філії ТОВ СП “Нібулон” учасників колегії ознайомили з інфраструктурою елеватора. Особливу увагу звернули на забезпеченість об’єкта новітнім устаткуванням, яке дозволяє працювати без екологічної шкоди для навколишнього середовища. Йдеться про захист довкілля від пилу при відвантаженні й транспортуванні зерна. Окремо порушили питання про незадовільний стан автошляхів, зокрема на під’їздах до елеваторів “Нібулону”. Представники підприємства підтвердили готовність взяти участь у їх ремонті.
Розповідаючи про сьогодення ТОВ СП “Нібулон”, регіональний директор по Полтавській і Чернігівській областях Валерій Реуцой окреслив уже “хронічну” проблему з браком наданих “Укрзалізницею” вагонів для транспортування зерна до портів. Наразі в компанії сподіваються на результативне втручання Уряду в ситуацію.
У Решетилівській центральній районній лікарні міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий поспілкувався з головним лікарем закладу Юрієм Черкуном. Медики провели для учасників колегії екскурсію лікарнею і продемонстрували нове придбання – сучасний УЗД-апарат. Його купили за кошти з районного бюджету, бюджетів селищної і сільських рад та спонсорські надходження.
На початку виїзного розширеного засідання колегії облдержадміністрації вручили державні відзнаки нашим землякам за професійні здобутки у різних галузях. На порядок денний колегії було винесено зокрема такі питання: про проведення дорожніх робіт на території області; про стан підготовки об’єктів ЖКГ до осінньо-зимового періоду; про завдання щодо організації роботи в області з надання житлових субсидій на наступний опалювальний сезон.
З першого питання доповідав начальник служби автомобільних доріг в області Володимир Трояновський. Він нагадав, що на Полтавщині нині реалізуються три великих проекти з ремонту доріг загальною вартістю понад 460 мільйонів гривень. Це ремонт доріг Полтава – Олександрія, Кролевець – Конотоп – Ромни – Пирятин, Хорол – Семенівка – Кременчук. Із Державного бюджету кошти на це було виділено завдяки активності обох гілок обласної влади, народних депутатів від нашої області, міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового. Цього року заплановано розпочати на території області також ремонт дороги Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка. У 2017-му передбачається ремонт 13 аварійних мостів.
Тарас Кутовий наголосив на проблемі пошкодження доріг надміру навантаженим автотранспортом під час перевезення зерна. За його переконанням, відомості про зважування на елеваторі можуть бути “вхідним квитком” до прокуратури.
До осінньо-зимового періоду на Полтавщині готові 6382 житлових будинки, що становить 95 відсотків від запланованого, розповів начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Едуард Рева. Серед проблем – ситуація з від’єднанням у Миргороді закладів соціальної сфери від мереж централізованого теплопостачання. “Просимо зрозуміти всіх голів районів і міст, що ми не проти переходу на альтернативні види опалення, але коли порушується централізована система опалення, може виникнути загроза для всієї системи. Якщо відключити в Миргороді ЦРЛ, на котельню залишиться 23 відсотки навантаження, при мінімальній потребі 40 відсотків. У такому режимі котельня працювати не може, автоматика не спрацьовує і це може призвести до виходу з ладу обладнання”, – сказав Едуард Рева.
Доповідаючи з питання про надання субсидій, заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Матуйзо повідомила, що в новому опалювальному сезоні субсидіями будуть охоплені 65 відсотків сімей в області, тобто 365 тисяч сімей. Причому 60 тисяч із них звернуться за призначенням субсидії до кінця поточного року вперше. Пильної уваги вимагає питання з доставки громадянам повідомлень про призначення субсидій. Передбачається, що протягом вересня – грудня їх має бути надруковано й доставлено близько 800 тисяч. Приносити повідомлення й роз’яснювати вміщену в них інформацію мають спеціально навчені люди, за прикладом минулих років пропонується залучити до цієї справи безробітних, які стоять на обліку в центрах зайнятості.
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький дав доручення керівникам районів та відповідних служб з усіх розглянутих на колегії питань.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.