У ПолтНТУ відкрили нову сучасну лабораторію

7  вересня 2016 року в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відбулося відкриття сучасної навчально-наукової лабораторії нафтогазових технологій, яка була створена за підтримки енергетичної компанії ДТЕК та ТОВ “Геосинтез інженірінг”.
Урочисто відкрили лабораторію голова обласної державної адміністрації Валерій Головко, ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко, перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Пісоцький, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров, директор ТОВ “Геосинтез інженірінг”, випускник ПолтНТУ Іван Полетучій, заступник директора департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій Міністерства освіти і науки України Олександр Якименко.
Підготовка фахівців нафтогазової справи в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка здійснюється вже близько 25 років. Послідовно і динамічно розвиваючись, ПолтНТУ став потужним центром наукової та освітньої діяльності у нафтогазовій сфері.
Нова сучасна лабораторія нафтогазових технологій ПолтНТУ дає можливість студентам, магістрантам, аспірантам та науковцям здобувати практичні навички, здійснювати високоефективні наукові дослідження, підвищувати кваліфікацію працівників нафтогазової сфери, що в цілому сприятиме розвитку енергетичного комплексу нашої держави. Магістранти факультету нафти і газу та природокористування університету під час презентації лабораторії продемонстрували присутнім елементи лабораторних дослідів.
У межах заходу відбулася урочиста церемонія підписання договору про співробітництво у науково-технічній сфері між компанією ДТЕК та Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка, а також підписання договору про співробітництво між ТОВ “Геосинтез інженірінг” та Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка.
Відкриття цієї сучасної лабораторії – черговий крок у напрямі забезпечення європейського рівня підготовки фахівців нафтогазової справи та підвищення їх затребуваності на міжнародному ринку праці. А розпочата співпраця ПолтНТУ з енергетичною компанією ДТЕК та ТОВ “Геосинтез інженірінг” – це хороший приклад поєднання зусиль освітньо-наукових закладів і бізнесу з метою укріплення енергетичної безпеки України.

Світлана СІВІЦЬКА
Проректор з науково-педагогічної, соціальної роботи та міжнародного співробітництва ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.