Збільшено граничну ціну на тверде паливо та скраплений газ для отримувачів пільг і субсидій

Із метою підтримки сімей, які проживають у будинках, обладнаних пічним опаленням, на рівні держави встановлені соціальні гарантії у вигляді надання пільг і субсидій на придбання твердого палива та скрапленого газу. Зазначені соціальні гарантії надаються готівкою.
Нині пільгою на придбання твердого палива і скрапленого газу забезпечено 3,4 тисячі домогосподарств області. Крім того, за призначенням субсидії на тверде паливо та скраплений газ звернулися 8,3 тисячі сімей.
Відповідно до діючого законодавства житлові субсидії на тверде паливо і скраплений газ розраховуються на рік, виходячи з вартості двох тонн вугілля та двох-чотирьох балонів скрапленого газу, залежно від складу сім’ї (два балони на одну-дві особи, три балони на три-чотири особи й чотири балони на п’ять і більше осіб).
Пільги на придбання твердого палива та скрапленого газу розраховуються на рік із вартості однієї тонни вугілля та одного балона скрапленого газу.
На 2016 рік граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу затверджені на рівні 1532,88 гривні за тонну твердого палива і 196,66 гривні за один балон скрапленого газу.
Кабінет Міністрів України 08.08.2016 року прийняв постанову №540 “Деякі питання надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу”, якою затверджені збільшені граничні показники вартості твердого палива і скрапленого газу. Вказаним розпорядженням встановлюються граничні показники вартості твердого палива на рівні 2000 гривень за одну тонну та 200 гривень за один балон скрапленого газу.
У зв’язку зі збільшенням граничної вартості твердого палива та скрапленого газу органи соціального захисту населення протягом вересня поточного року проведуть автоматичні перерахунки наданих пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива і скрапленого газу, призначених із застосуванням граничних показників, що діяли до набрання чинності вказаної постанови. Перерахунки здійснять за матеріалами особових справ без додаткового звернення громадян.
За результатами перерахунків буде здійснено виплату готівкою до нарахованих сум пільг і субсидій, призначених з урахуванням збільшених граничних показників вартості твердого палива і скрапленого газу.

Департамент соціального захисту населення ОДА

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.