Шведські благодійники – обласному онкодиспансеру

Минулого тижня у проктологічному відділенні обласного онкодиспансеру з’явилося багатофункціональне ліжко задля зручності пацієнтів у післяопераційному періоді лікування.

Його передали до закладу Міжнародна благодійна організація “Ліга благодійників” та шведський благодійний фонд “Humanbridge”, з якими тісно співпрацює благодійний фонд “Проти наркоманії та дитячої злочинності”. За два роки вони налагодили тісну співпрацю з Полтавщиною: це були продукти харчування у зону АТО, різного роду допомога школам-інтернатам у Полтаві. Нещодавно шведські колеги з такою ж місією побували у Микільському Полтавського району – навчально-реабілітаційний центр отримав одяг, іграшки, посуд, канцтовари, харчі.
Представник благодійників Валентин Петренко висловив сподівання, що останній внесок полегшить як роботу медперсоналу онкодиспансеру, так і умови перебування пацієнта в закладі.
– Ми звернулися до голови обласної ради Олександра Біленького, – розповів Валентин Петренко, – і запитали, у чому саме потрібна наша допомога. Очільник області одразу спрямував нас до головного лікаря онкологічного диспансеру. Вартість цього ліжка – близько тисячі євро. Далі будемо допомагати з медичною апаратурою та інструментарієм для цього ж закладу.
Головний лікар онкодиспансеру Орест Вовк розповів, що поповненню обладнання тут завжди раді. Він продемонстрував функціональні можливості нового ліжка: як регулюється висота підняття, кут нахилу.
– Звісно, наша мрія – якби всі ліжка були такими. Поки що це лише п’яте – його встановили у проктологічному відділенні, яке зараз за кількістю операцій має найбільше навантаження. Триває ремонт відділення, залучаються спонсорські кошти. Проблем чимало, – зазначив керівник. – Але хто не стукає, тому не відкривають. Розмова з головою облради була лише днями, а сьогодні вже маємо реальний її результат.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.