“Побили дошки – не поб’єте пам’ять”

“Упродовж ночі з 10 на 11 вересня у Полтаві невідомі розбили п’ять меморіальних дощок, що увічнюють пам’ять про загиблих учасників АТО. Поліція вживає максимальних заходів для встановлення підозрюваних у скоєнні кримінальних правопорушень і притягнення їх до відповідальності”, – йдеться на сайті обласного управління Національної поліції.
Нагадаємо, що наприкінці травня поточного року в Полтаві трапився подібний випадок вандалізму. Тоді невідомі зловмисники пошкодили три меморіальні дошки. Винуватців скоєного поліцейські не знайшли.
Цього разу вандали знищили дошки Антонові Грицаю (ПНПУ імені В.Г. Короленка), Антону Цедіку та Святославу Горбенку (ліцей №1), Олександрові Мочалову (ЗОШ №38), Олександру Фролову (гімназія №6) та Валерію Боняківському (школа №11). За даними фактами відкриті кримінальні провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Розпочато досудове розслідування.
З метою прискорення процесу розкриття кримінальних правопорушень і притягнення винних до відповідальності правоохоронці закликають громадян, які, можливо, були очевидцями злочинів, а також водіїв, на відеореєстраторах яких можуть бути зафіксовані обставини вищезгаданих подій, повідомити в поліцію за телефонами у Полтаві: (0532) 51-77-55, 56-09-51, 51-77-57 або на цілодобову безкоштовну лінію 102.
* * *
11 вересня футбольний клуб “Ворскла” приймав вдома футбольний клуб “Волинь” із Луцька. Фанати місцевої команди не залишилися осторонь осуду актів вандалізму і розмістили полотнище з написом: “Побили дошки – не поб’єте пам’ять”.
Ініціатор встановлення меморіальних знаків полеглим бійцям, голова громадської організації “Асоціація учасників та ветеранів АТО Полтавщини”, депутат Полтавської міської ради Вадим Ямщиков на своїй сторінці у Facebook закликав усіх небайдужих людей приєднатися 12 вересня до мирного пікету біля головного управління Національної поліції в Полтавській області. Вимога цього зібрання до правоохоронних органів – прозвітувати перед громадою про хід розслідування актів вандалізму щодо меморіальних дощок полеглим захисникам Вітчизни.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.