Історія з пандусом

Тарифи на житлово-комунальні послуги, поблеми з орендою комунального майна і взагалі тема роботи комунальних підприємств – з цими та іншими питаннями, наріканнями і болями звертаються люди до голови Полтавської обласної ради. Нещодавно Олександр Біленький провів черговий особистий прийом громадян.
– Багато питань, з якими приходять люди, лежать поза зоною компетенції обласної ради, зокрема врегулювання законодавчих колізій. Та, як би не було, відмови ніхто не отримає. Щоб допомогти полтавцям у вирішенні їхніх проблем, задіємо усі доступні механізми, – пообіцяв голова обласної ради.
Історія полтавки Жанни Шепельникової, оштрафованої за побудований нею пандус, хоч і стала топ-темою новин липня, але основну проблему не зрушила з місця. Щоб побудувати найнеобхідніший елемент доступності – пандус, – людям з інвалідністю потрібно подолати чималі перешкоди.
– Я вже не кажу, що зробити житлові будинки доступними – обов’язок місцевої влади. “Недоступний” сам дозвільний процес. Для будівництва потрібно зібрати 55 різних документів і оббігати чимало інстанцій. І в результаті нам пропонують побудувати пандус, який все одно непридатний для використання, – розповідає Олена Лісовенко, мати доньки з інвалідністю.
Жінка прийшла на особистий прийом до голови обласної ради Олександра Біленького з двома проблемами – фінансування будівництва пандуса в одному із житлових будинків по вулиці 23 Вересня в Полтаві і спрощення процедури отримання дозволів на це будівництво.
– Питання доступності об’єктів для людей з інвалідністю – це дійсно проблема, з якою до мене звертаються досить часто. У цьому напрямку ми активно співпрацюємо з керівником обласного комітету доступності Іриною Твердохліб. Тут потрібно звертатись до народних депутатів України від Полтавщини про відповідну законодавчу ініціативу у стінах українського парламенту. Окремо це соціально гостре питання ми заслухаємо під час найближчої сесії обласної ради, – наголосив Олександр Біленький.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.