Безкоштовна IT-освіта для ветеранів АТО й переселенців

Нещодавно в обласному центрі відбулася презентація освітніх ІТ-курсів від шведської компанії “Beetroot”. Цього року кожне шосте місце у навчальних групах проекту безкоштовно нададуть ветеранам АТО або переселенцям.
Beetroot Academy – шведська освітня програма, яка готує студентів до реальної кар’єри в IТ. У Полтаві проект розпочав роботу у вересні 2014 року. Нинішнє навчання особливе тим, що компанія відкрила додаткові курси. Якщо раніше учасникам програми викладали лише розробку (зовнішній вигляд сайта), то тепер додали  створення інтернет-магазинів, веб-дизайн і взаємодію сайта із сервером.
На презентацію найбільше зібралося молоді, але були й люди старшого віку. Засновники компанії “Beetroot” Андреас Флодстром і Густав Хенман бачать великі перспективи ІТ-індустрії в Україні. Вони об’їздили півкраїни і зрештою вирішили зупинитися у Полтаві, де й відкрили штаб-квартиру своєї компанії. Наразі представництва діють також у Києві й Одесі.
За кілька тижнів компанії виповниться чотири роки. Наразі чисельність її працівників, більшість із яких – полтавці, складає 120 осіб. Вони працюють із замовниками у Швеції, Ірландії, США та Ізраїлі. Густав розповідає, що прагне створити у полтавському офісі відчуття дому: працівники ходять у домашніх капцях, двері постійно відчинені.
Beetroot Academy утворився два роки тому як освітній проект компанії. Його мета – вирішити проблему глобального дефіциту ІТ-компетенції. Однією з місій свого бізнесу іноземці бачать побудову середнього класу в Україні. Але дбають і про соціальну відповідальність перед українським суспільством. Так, взимку 2015 року, залучивши кошти Програми розвитку ООН, вони безкоштовно навчали 60 переселенців, які опинилися у Полтаві й Одесі. Наразі ж у кожній групі з 12 чоловік така система діятиме для двох людей. Таким чином протягом наступних чотирьох місяців у Полтаві ІТ-освіту безкоштовно отримають близько десятка представників пільгових категорій. Найкращі зі студентів залишаться працювати у компанії.
За словами Дениса Сергеєва, за два роки існування проекту у ньому взяли участь 117 осіб. 70 відсотків знайшли роботу в ІТ-сфері.
Людина, яка бажає отримати таку освіту, має зареєструватися на сайті компанії: http://academy.beetroot.se/. Після цього вона отримає детальнішу анкету і можливість пройти тестування, за результатами якого її запросять на співбесіду. Конкурс при наборі – три людини на місце.
У Полтаві проект реалізовується за підтримки облдержадміністрації.

Галина КУШНІРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.