Додому, на вічний спочинок

Минула друга річниця Іловайської трагедії. Увесь цей період з’ясовувалася доля зниклого безвісти в боях за місто та при виході з оточення кременчужанина Антона Бутиріна.
Сержант Бутирін, 1987 року народження, мобілізований до Збройних сил України 2 серпня 2014 року, служив у складі ротно-тактичної групи 92-ї окремої механізованої бригади. Група виконувала завдання із розблокування військ, які опинилися в Іловайському котлі. Антон Бутирін загинув уранці 28 серпня 2014 року на дорозі між селами Новозар’ївка та Войкове. Є інформація про те, що група потрапила під обстріл російської артилерії та ворожих диверсантів. Разом із Антоном Бутиріним загинув ще один мешканець Кременчука – Андрій Деребченко.
Довгих два роки про Антона нічого не було відомо. А в Запоріжжі на Алеї Героїв покоївся невідомий солдат, тіло якого довго не могли ідентифікувати. Лише після експертизи ДНК було встановлено, що це – кременчужанин Антон Бутирін.
Для перепоховання домовину з прахом загиблого бійця було доставлено до Кременчука. Урочисте прощання відбулося у міському Палаці культури. Останній спочинок наш земляк, який поклав життя, виконуючи свій військовий обов’язок перед Батьківщиною, знайшов на Свіштовському кладовищі, поруч з іншими загиблими Героями АТО.
Доля ще одного кременчужанина, Ігоря Ткаченка, зниклого безвісти під Іловайськом, досі залишається невідомою…

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.