Безкомпромісне суперництво на затишній Ворсклі

Полтавщина вп’яте прийняла командний чемпіонат України з веслування на байдарках і каное. 330 спортсменів із усіх куточків країни з’їхалися до нашого обласного центру, щоб на ворсклянській воді визначити найвправніших на різних дистанціях. Вперше ці змагання транслював телеканал “Лтава”.
– Полтава небезпідставно стає центром веслувального спорту. Воно й не дивно: веслування на байдарках і каное – один із пріоритетних видів спорту в нашому краї. Гості з інших областей задоволені організацією чемпіонату, “ареною” змагань – Ворсклою, говорять, що тут не буває бокового вітру, а це дає можливість спортсменам показати свої швидкісні можливості. Змагання проходять на високому рівні, й спортсмени досягають високих результатів, – підкреслив Анатолій Шинкаренко, віце-президент Федерації України з каное.
Наша область була представлена не лише полтавцями, а й веслувальниками з Кременчука та Горішніх Плавнів. Із Києва, одразу з урочистостей, де вшановували українських олімпійців, прибув на змагання і наставник бронзових призерів Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Дмитра Янчука та Тараса Міщука – заслужений тренер України Микола Мацапура.
В останній день змагань командного чемпіонату України з веслування на байдарках та каное у Полтаві відбулись заїзди на дистанції 5 кілометрів. Кращим каноїстом у цій дисципліні став представник Запоріжжя Денис Давидов. Серед байдарочників боротьба розгорнулася між представниками Вінницької та Сумської областей. Після цих стартів стали відомі підсумкові результати чемпіонату. Перше місце у загальнокомандному заліку посіли спортсмени Полтавської області. Наша команда виступала стабільно протягом усіх змагань, показавши високі результати. На другій сходинці – представники Вінницької, на третій – Херсонської областей.

Віктор НЕГРЕБЕЦЬКИЙ
Спортивний оглядач

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.