На спомин про трагедію і подвиг

У  день відзначення других роковин Іловайської трагедії, під час якої, за різними даними, полягло від 400 до 1000 українських воїнів, у Кременчуці відбулася низка жалобних заходів. Одним із них стало відкриття у міському парку “Ювілейний” кованого пам’ятного знака на честь загиблих героїв антитерористичної операції та меморіальної дошки, присвяченої кременчужанам, які загинули, захищаючи українську державність і незалежність на сході країни, в тім числі й вісьмом воїнам, полеглим під Іловайськом.
Участь у відкритті пам’ятника взяли міський голова Кременчука Віталій Малецький, інші представники влади міста, учасники АТО, яким вдалося вирватися із Іловайського котла, рідні загиблих на сході країни героїв, члени патріотичних громадських організацій, волонтери.
Право відкрити пам’ятний знак героям АТО та меморіальну дошку бійцям, полеглим під Іловайськом, надали матері загиблого воїна Олексія Борищака – Людмилі Борищак, учасникам подій під Іловайськом – Анатолію Лукіянчуку та Юрію Самійленку.
Основа скульптури, яку створювали кременчуцькі ковалі протягом багатьох місяців за власні й благодійні кошти, – металевий тризуб, що символізує українську державність, і спрямовані у небо мечі, на кожному з яких значиться один із чотирьох секторів зони АТО. Кований пам’ятний знак став в Україні третім присвяченим подіям на буремному сході. На місці, де його встановили, згодом планують спорудити великий меморіал загиблим захисникам України й жертвам неоголошеної агресором війни, що точиться на українському Донбасі.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.