Чим дивуватиме цьогорічний ярмарок

Уже за кілька днів, із 16 по 21 серпня, завирує на Жабокрицькому майдані Національний Сорочинський ярмарок. Про особливості цьогорічного славнозвісного торжища розповіла під час прес-конференції керівник проекту ТОВ “Сорочинськй ярмарок” Світлана Свищева.
– Ми провели реорганізацію території перш за все для зручності орієнтування людей. У нас і вдень, і вночі працюватиме навігація – підсвічені покажчики, які позначатимуть основні об’єкти, розташовані на просторах ярмарку. Крім того, на кількох рекламних щитах знаходитимуться карти території. Відкриття і закриття дійства відбуватимуться на головній сцені, там же проходитимуть вечірні концерти. У садибах, побудованих в етностилі, проходитимуть майстер-класи різних напрямків і презентація української народної традиції. Садибу Хіврі зокрема використаємо більше для розваг і майстер-класів для дітей віком від трьох років і старших. Працюватимуть три різнопланових дитячих майданчики. Один займатиме близько двох гектарів земельної ділянки, інший – близько гектара, а третій – до 500 квадратних метрів.
Уперше на Сорочинському будуть представлені експозиційно чотири країни – В’єтнам, Індія, Пакистан і Туреччина. Білорусь презентуватимуть сім підприємств. Представники більше десятка різних держав планують приїхати на відкриття торжища, яке, до слова, відбудеться 16 серпня об 11-й годині. У перший день на ярмарку виступлять Національна заслужена капела бандуристів України, відома естрадна виконавиця Ольга Полякова.
– У середу, 17 серпня, гостем дійства стане гурт “DZIDZIO”, а зіркою заключного концерту 20 серпня буде Олег Винник. Активну участь у концертній програмі візьмуть полтавські гурти – “Живі барабани”, “Діти Фристайла”, “Сузір’я” та інші. Упродовж роботи ярмарку традиційно виступатимуть творчі, народні колективи з різних куточків України, а також гості з Азербайджану, В’єтнаму, Індії, Грузії, – зазначила Світлана Свищева.
Однією з родзинок дійства стане силовий турнір. 16 серпня о 15-й годині відкриється ІІІ етап міжнародного чемпіонату “Strongman Open Challenge-2016”. У богатирських іграх у Великих Сорочинцях візьмуть участь найсильніші атлети з України, Литви, Білорусі, Грузії, Росії.
– Силовий турнір передбачає шість етапів. Перший відбувся у Мелітополі Запорізької області, другий – у Генічеську Херсонської області, третій пройде у Великих Сорочинцях, четвертий – у Коломиї Івано-Франківської області, п’ятий – у Сєвєродонецьку Луганської області, а шостий – у Запоріжжі. Загальний призовий фонд “Strongman Open Challenge- 2016” – 45 тисяч гривень, – розповів на прес-конференції голова Гадяцької райдержадміністрації Олексій Матюшенко. – Дуже приємно, що адміністрація ТОВ “Сорочинський ярмарок” нас підтримала й надала можливість вдруге провести яскравий спортивний захід на території ярмарку. Запрошую всіх охочих. Буде цікаво.
Отож до приємних зустрічей на Національному Сорочинському ярмарку-2016.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.