Полтавщина: кількома абзацами

День відкритих дверей авіабригади  
У Миргородській бригаді тактичної авіації відбувся День відкритих дверей. Познайомитись із авіаційною технікою та вправністю особового складу приїхали допризовна молодь, чоловіки, які хочуть проходити військову службу за контрактом, і всі бажаючі.  За рівнем підготовки льотного складу, можливостей техніки авіаційна бригада з Полтавщини посідає одне із провідних місць у Повітряних силах ЗСУ.
Близько 200 людей ознайомились із життям та побутом авіаторів, дізналися про бойовий шлях бригади, побачили заняття з військової підготовки, показові виступи із знешкодження “диверсійної групи”, поспілкувалися з керівництвом, оглянули зразки зброї.  Найцікавішим і найвидовищнішим було відвідування аеродрому, де відбувся показ зразків літаків і техніки наземного забезпечення польотів.
Полтавці одружуються
Як повідомила начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко, за перше півріччя цього року в області зареєструвала шлюб            3 031 пара, а розлучились – 683.
Тобто кількість розлучень у співвідношенні до одружень складає 22,5 відсотка.
До речі, торік за перше півріччя зареєстровано 4134 шлюби та 714 розлучень.
Судитимуть колишнього правоохоронця
Слідчим відділом прокуратури області до Кобеляцького районного суду для розгляду по суті направлено обвинувальний акт щодо тепер уже колишнього заступника начальника відділу управління захисту економіки в Полтавській області департаменту захисту економіки Національної поліції України.
Установлено, що колишній правоохоронець разом із посередником вимагав та отримав від директора сільгосппідприємства 22 тисячі 750 доларів США за вирішення деяких питань на користь останнього.
Нагадаємо: цього співробітника правоохоронних органів разом із посередником було затримано слідчим відділом прокуратури області спільно з працівниками СБУ 2 лютого 2016 року.
Залишаються затопленими 123 колодязі
Станом на кінець минулого тижня після негоди залишалися невідремонтованими покрівлі приватних житлових будинків та господарчих споруд 3-х домогосподарств у селі Гільці та покрівля школи у Богодарівці Чорнухинського району. Також не завершено відновлення покрівлі молочно-товарної ферми та ангара в Карпилівці Лубенського району. Особовий склад ДСНС продовжує відкачувати воду із затоплених колодязів на території Чорнухинського району. З початку робіт відкачано 75 колодязів у селі Загребелля та 42 – в селі Пізники. Залишаються затопленими 123 колодязі.
Юний лубенчанин хоче змінити світ на краще
Цього тижня завершився один із головних етапів конкурсу Google Science Fair, регіональним фіналістом якого став і школяр з Лубен, 15-річний Антон Тихенко з проектом “Функціональний протез руки для пацієнтів з ектродактилією”. Його проект увійшов до ТОП-100 ідей, які змінять світ на краще. Цьогоріч конкурс отримав кілька тисяч заявок зі 107 країн світу, до фіналу потрапили одразу четверо українців. Імена 16 фіналістів з різних країн світу будуть оголошені вже 11 серпня, а нагородження переможців відбудеться 28 вересня в Маунтін В’ю (штат Каліфорнія).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.