Спортивний калейдоскоп

МІНІ-Футбол

НА СПОРТИВНОМУ полі Полтавської державної аграрної академії відбувся матч між збірними полтавських поетів і музикантів – “Кепський футбол”. Перемогу одержали поети  з рахунком 7:2. Організатором заходу виступило незалежне мистецьке об’єднання “Magnum Opus”. Гру приурочили до чемпіонату Європи з футболу, що завершується у Франції.
Гравцем матчу за версією учасників став Роман Коржик, який забив чотири голи в ворота “музичної” збірної. Загалом гра проходила на традиційному дружньому “кепському” рівні, м’яч часто бував  в ауті, та командам вдавалося створювати красиві моменти. Цьогоріч футбольний двобій між митцями відбувся втретє. У перших зустрічах перемогу поети і музиканти виборювали поперемінно.

Пауерліфтинг
В АМЕРИКАНСЬКОМУ Кілліні завершився чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу. Чемпіонами світу стали наші земляки Михайло Буланий і  Анатолій Новописьменний, які вибороли золото у вагових категоріях понад 93 кілограми та до 93 кілограмів відповідно. Михайло за три вправи набрав 840 кілограмів, випередивши найближчого переслідувача на 25 кілограмів.  Анатолій за сумою трьох вправ підняв 812,5 кілограма, встановивши два світових рекорди у присіданні та в сумарному троєборстві.

Легка атлетика

У швейцарському місті Беллінцона на міжнародному  легкоатлетичному турнірі Gala dei Castelli спортсменка з  Полтавщини, кременчужанка Ольга Ляхова стала срібною призеркою, прийшовши другою на дистанції у бігу на 800 метрів. Дві представниці Полтавщини, Ірина Безкровна і Вікторія Кабушка, увійшли до п’ятірки кращих з бігу на 400 метрів на чемпіонаті України із легкої атлетики серед юніорів та юніорок, що завершився у Кіровограді.

***

НЕЩОДАВНО у місті Турку (Фінляндія) пройшов міжнародний легкоатлетичний турнір європейської серії EAA Permit. У складі збірної України в бігу з бар’єрами на 100 метрів виступила представниця Полтавщини Анна Плотіцина, повідомили у Федерації легкої атлетики України. Вона  виборола друге місце, подолавши перешкоди за 13,06 секунди. Чемпіонка України поступилася лише господарці змагань (12,91 секунди).

Веслування

НА ЧЕМПІОНАТІ Європи з веслування на байдарках і каное у Москві українські каноїсти завоювали “срібло” в четвірці на дистанції 1000 метрів. Першу медаль збірній принесли одесит Денис Коваленко, полтавці Денис Камерилов, Едуард Шеметило та львів’янин Віталій Вергелес – 3.26,736 хвилини.  На дистанції для каное-двійки на 500 метрів Денис Камерилов став бронзовим призером, показавши у парі з Віталієм Вергелесом час 1:43,520 хвилини, повідомила федерація каное України. Спортсмени нашої країни завоювали дві медалі на чемпіонаті, обидві – за участю полтавців.  n

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.