Нолан Еміль ВІНДХОЛЬЦ: “Бог – наш небесний гончар”

В  обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара відбулася зустріч із професійним американським гончарем Ноланом Емілем Віндхольцем із міста Панама-Сіті, що на північному заході штату Флорида. Чоловікові – 50 років, із яких гончарує упродовж 30.
– Минулого літа я вже подорожував Україною. Був у Маріуполі, Коростені. У Полтаві – вперше. Маю сказати, що Україна прекрасна, насолоджуюсь її пейзажами. Ніяк не дочекаюся, коли розквітнуть соняхи, щоб їх фотографувати. Отримую велике задоволення від перебування в цій державі, – ділиться враженнями майстер. Про своє покликання розповідає: – Я вірю, що в кожної людини є призначення в житті. Вірю, що Бог призвав мене саме до цієї справи. Не можу відділити свою професію від служіння Господу. Під час майстер-класів із гончарства намагаюся показати, що таке Євангеліє, на прикладі глечика й гончаря, який виліплює його з глини. Ми всі схожі на шматочки глини, не можемо врятувати самі себе. Але коли Бог, наш небесний Гончар, бере цю “глину” в свої руки, то може створити прекрасні посудини. Дивно, що Господь використовує навіть ту “глину”, яку ми викинули б, і створює щось неймовірне: забирає від нас сором, ганьбу, почуття провини й дарує красу, мету, значення. Мені подобається займатися гончарною справою. Крім того, люблю навчати гончарувати інших.
Нолан Еміль Віндхольц провів у бібліотеці майстер-клас із виготовлення глиняного посуду. Водночас розповідав присутній на зустрічі дітворі та їхнім батькам про Бога, цитуючи Євангеліє.
– Як відомо, 2016-й оголошено роком англійської мови в Україні. Наша бібліотека – це сучасний інформаційний центр, тому й проводимо цікаву зустріч для своїх читачів із носієм цієї мови, – зазначила завідуюча відділом соціокультурної роботи обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара Наталія Рисенко.
Діти охоче взяли участь у майстер-класі, пробували зліпити горщики. Наприкінці заходу всі вони отримали подарунки.
Окрім обласного центру, Нолан Еміль Віндхольц побував у Опішні Зіньківського, Стасях Диканського, Тахтауловому, Терешках Полтавського й у Клюсівці Новосанжарського районів. І поїхав відкривати для себе інші куточки України.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.