Друге народження Лохвицького будинку культури

Цей заклад збудовано ще у 1974 році. Відтоді на фасаді пообсипалася облицювальна плитка, майже незмінним залишався і внутрішній антураж цієї головної будівлі культури району. Обшарпані крісла, “посивілі” від часу стіни, бліде “підсліпкувате” освітлення. А взимку ще й холод, що не додавав комфорту ні аматорам сцени, ні глядачам. Лохвичанам залишалося хіба що заздрити мешканцям сіл, тих же Токарів чи Гирявих Ісківців, де заклади культури ошатні й затишні, не кажучи вже про сусідні райцентри Гадяч чи Миргород.
Але завдяки наполегливій позиції тодішнього народного депутата України по Лохвицькому виборчому округу № 151, а нині міністра агрополітики і продовольства Тараса Кутового з Державного бюджету вдалося залучити кошти на розвиток соціально­культурної інфраструктури району – півтора мільйона гривень запланували саме на ремонт РБК. Досі фінансування було значно скромнішим.
Завдяки державним коштам повністю замінено системи опалення та освітлення, встановлено сучасні енергозберігаючі вікна й двері. Капітально відремонтовано конференц­зал та вестибюль. А найголовніше – невпізнанно змінилася головна зала Будинку культури. Тут перефарбували стіни, зберігши акустичні матеріали, застосовані ще під час будівництва, невпізнанно змінили стелю і освітлення зали. Підлогу застелили ковроліном, встановили сучасні крісла. І кардинально змінили вбрання сцени.
–  Можливо, цей Будинок культури не ідеальний, але він уже зовсім інший, – сказав на урочистостях міністр агрополітики і продовольства України Тарас Кутовий. – Я думаю, що ставлення молоді в місті буде відтепер трішки іншим і до культури, і до всього, що відбувається в нашій державі. Я хочу, щоб ми всі думали про Україну тоді, коли серце просить, а не тоді, коли обставини нас до цього спокунають.
Тарас Кутовий зізнався, що має ще одну невиконану обіцянку – зробити сучасний кінотеатр у Лохвиці. До її втілення він зі своєю командою хоче приступити вже найближчим часом.
– Знаково, що лохвичани відзначають у районному Будинку культури відразу два свята – День молоді і День Конституції, – наголосив у своєму вітальному слові голова обласної ради Олександр Біленький. – Не забуваймо, що Основний закон – це не лише наші права, а й обов’язок дбати один про одного, про ближніх, про нашу рідну землю. І завжди пам’ятати про воїнів, які ціною власної крові захищають нашу Батьківщину на сході.
Голова обласної ради вручив почесні грамоти та подяки тим, хто доклав зусиль до оновлення Будинку культури, в тім числі й Тарасу Кутовому.
Раділи разом із громадою заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Микола Білокінь, голова Лохвицької райдержадміністрації Володимир Рязанов, голова районної ради Анатолій Храпаль. Усім, хто зробив свій внесок у друге народження закладу, керівники району й області вручили півтора десятка відзнак.
Зал стоячи вітав оплесками кожного бійця, якому  військовий комісар Лохвицького РВК майор Сергій Ніколаєнко вручав нагрудні знаки учасника АТО.
Полтавський симфонічний оркестр під керівництвом народного артиста України Віталія Скакуна дав перший концерт в оновленій залі. Неперевершену виконавську майстерність продемонстрували співачки обласного академічного музично-драматичного театру імені Гоголя заслужена артистка України Маргарита Том, артисти Вікторія Ягодка, Лідія Кретова, Надія Карпова, солістка обласної філармонії, заслужена артистка України Олена Білокінь.

Олександр МОСКАЛЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.