Програма розвитку туризму і курортів

Під головуванням Олександра Алексюка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму, в якому взяли участь заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Роман Товстий, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості.
Відповідно до порядку денного депутати заслухали та обговорили інформацію заступника начальника управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Лариси Оніщук щодо виконання обласної Програми розвитку туризму і курортів на 2011–2015 роки. Зазначалося, що робота по виконанню обласної Програми розвитку туризму і курортів на 2011–2015 роки була спрямована на розробку нових та вдосконалення існуючих туристично-екскурсійних маршрутів у напрямку національно-патріотичного виховання засобами туризму, навчально-методичну роботу з фахівцями галузі з метою підвищення якості обласного туристичного продукту та створення позитивного іміджу Полтавщини.
За інформацією управління інфраструктури та туризму ОДА, традиційними щорічними заходами було проведення всеукраїнських фестивалів туристичної журналістики та прес-турів, забезпечення роботи знімальних груп центральних телеканалів на теренах Полтавщини, проведення обласного туристичного культурно-мистецького свята “Пісенні мандри”, міжрегіональної виставки-турсалону “Відпочивайте на Полтавщині!”, науково-практичної конференції “Екскурсійна діяльність – реалії та перспективи”, Всеукраїнського “Еко-фестивалю “Лель” на базі комунальної установи обласної ради “Рекреаційний центр “Криворудський” с. Крива Руда Семенівського району та багато інших.
Опрацьовано та впроваджено (розроблено методичні посібники) нові екскурсійні маршрути “Музична Полтава”, “Музична Полтавщина”; “Вулиці та будинки Полтави розповідають”; “Симон Петлюра та Патріарх Мстислав – видатні полтавці”; “Через терни до зірок”; “Гастрономічна Полтавщина”; “Від Тараса Шевченка до Василя Симоненка” та інші.
Всього на реалізацію заходів обласної Програми розвитку туризму і курортів на 2011–2015 роки було спрямовано 1 мільйон 360 тисяч гривень.
Дану інформацію депутати взяли до відома та розглянули проект обласної Програми розвитку туризму і курортів на 2016–2020 роки.
Після детального опрацювання проекту програми члени профільної комісії, представники громадськості внесли свої пропозиції щодо розширення заходів обласної Програми розвитку туризму і курортів на 2016–2020 роки. Було ухвалено рекомендувати внести проект обласної Програми розвитку туризму і курортів на 2016–2020 роки на розгляд чергової сесії обласної ради.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.