Надра – на користь громади

Під головуванням Сергія Мамояна відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр. У зібранні взяли участь перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, депутати – представники інших постійних комісій обласної ради, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадськості, журналісти.
Відповідно до порядку денного депутати обговорили необхідність вдосконалення Порядку розгляду обласною радою питань користування надрами, затвердженого рішенням вісімнадцятої сесії обласної ради шостого скликання від 9.10.2013 року зі змінами, прийнятими двадцять другою сесією обласної ради шостого скликання від 25.04.2014 року. Вирішено рекомендувати депутатам, фахівцям, представникам громадськості підготувати та подати на розгляд комісії відповідні пропозиції.
Було розглянуто звернення до комісії головного управління Державної фіскальної служби у Полтавській області про ініціювання призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами публічному акціонерному товариству “Укрнафта” та товариству з обмеженою відповідальністю “Цефей” у зв’язку з невиконанням ними своїх зобов’язань. На пропозицію першого заступника голови обласної ради Євгенія Холода комісія рекомендувала облдержадміністрації надати в обласну раду інформацію відносно підприємств, які здійснюють на теренах області спільну діяльність з видобутку вуглеводнів. Дане питання буде повторно розглянуто комісією після доопрацювання.
На пропозицію громадськості депутати розглянули проект рішення щодо затвердження Положення про порядок розподілу рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного значення, розроблений секретарем комісії з питань промислової політики, підприємництва та інвестицій Громадської ради при Полтавській обласній раді Андрієм Любичем, звернення народної ради міста Полтави щодо створення комунального підприємства з видобування корисних копалин.
У ході засідання депутати розглянули та взяли за основу план роботи постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр на 2016 рік і порядок (графік) проведення її засідань. Розглянуто ряд інших профільних питань.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.