Ефективність, оперативність

Чергова щотижнева апаратна нарада у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка розпочалася з найактуальніших питань – ліквідації наслідків негоди; забезпечення заходів щодо профілактики грипу, гострих респіраторних  вірусних інфекцій; стану й перспектив імунопрофілактики населення області.
Зважаючи на великий обсяг роботи у комунальних служб, підбиваючи підсумки обговорення першого питання, Валерій Головко закликав підключитися до боротьби із наслідками негоди суб’єктів господарювання, приватний сектор. Організацію і контроль покладено на органи виконавчої влади.
У боротьбі з поширенням захворюваності населення на грип та ГРВІ особливий наголос зроблено на роз’яснювальну роботу, як основу профілактики інфекційних хвороб.
Учасники апаратної наради проаналізували стан виконання місцевих бюджетів за рахунок надходжень плати за землю, яка посідає друге місце за обсягами  бюджетного поповнення. Констатувалося, що, незважаючи на те, що у 2015 році розпис доходів за цим джерелом надходжень виконано і зібрано податків на 28 відсотків більше, ніж у попередньому періоді, виконувач обов’язків начальника головного управління Державної фіскальної служби України в Полтавській області Борис Сидоров детально зупинився на проблемах і недоліках. Це, зокрема, – недостатній стан обліку землі. Так, проінвентаризовано лише 57 відсотків земель населених пунктів та 78 відсотків земель несільськогосподарського призначення. Лише на 9 відсотках площ проведено нормативно-грошову оцінку земель несільськогосподарського призначення. У багатьох випадках занижено норми орендної плати.
З обговорених на апаратній нараді питань прийнято відповідні рішення.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.