Виплати сім’ям з дітьми

На Полтавщині завершена підготовча робота для проведення виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сім’ях за принципом “гроші ходять за дитиною” за січень 2016 року.
Загалом в області перебувають на обліку 167 прийомних сімей та 40 ДБСТ, де виховуються 520 дітей. Для виплат їм у січні районними управліннями праці та соціального захисту населення зареєстровані фінансові зобов’язання в органах державної казначейської служби на суму 1,91 мільйона гривень. Виплати проводяться через установи уповноважених банків.
В області також забезпечена виплата державної допомоги за січень поточного року сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, тимчасової допомоги на дітей та допомоги по догляду за інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу. На обліку в органах праці та соціального захисту населення перебувають 140,7 тисячі одержувачів зазначених видів виплат.
Для здійснення виплат за січень 2016 року зареєстровані фінансові зобов’язання на 94,9 мільйона гривень. На Полтавщину надійшла субвенція з Державного бюджету місцевим бюджетам для проведення виплати допомог у повному обсязі. Виплата проводиться установами поштового зв’язку за місцем проживання одержувачів або уповноваженими банками.

Людмила КОРНІЄНКО
Директор департаменту праці та соціального захисту населення ОДА

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.