Обов’язкова частка в оплаті

Шановна редакція! Прошу на сторінках газети роз’яснити питання про субсидії. Зокрема я одержав повідомлення про субсидію, де указана обов’язкова плата – 125 гривень. Коли приходжу платити в ощадкасу,  з мене не беруть цю обов’язкову плату, кажуть, що у мене переплата за попередній період.
Я і не сплачую, поки що, але чи не буде так, що мені потім нарахують велику суму за весь опалювальний період? Думаю, таке питання цікавить багатьох одержувачів субсидій.
З повагою ваш постійний передплатник
Григорій Панасенко.
с. Садки
Кременчуцького району.
На запитання читача надали відповідь у департаменті праці і соціального захисту населення ОДА.
Громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов’язані щомісячно сплачувати свою обов’язкову частку витрат на оплату цих послуг.
Якщо вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість.
Сума субсидії, яку управліннями праці і соціального захисту населення було переказано на рахунки виконавців/виробників житлово-комунальних послуг для оплати їх вартості в розмірі соціальних нормативів і яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг, зараховується виконавцем/виробником як оплата обов’язкової частки платежу на наступний розрахунковий період.
Субсидія призначається в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами з урахуванням пільг. При цьому сплата за послуги, які перевищують встановлені норми, проводиться користувачем самостійно.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.