Професія, гідна поваги і шани

У  першу неділю листопада професійне свято відзначають соціальні працівники. Це свято – свідчення високої оцінки ролі трудівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту. В цій сфері в нашій області працюють близько шести тисяч співробітників. До соціального піклування залучені понад півмільйона мешканців Полтавщини.
Соціальне піклування – робота дитячих, психоневрологічних та геріатричних будинків-інтернатів, Центрів реабілітації дітей-інвалідів, надання соціальних послуг терцентрами, обслуговування одиноких престарілих громадян, інвалідів на дому, нарахування пільг і субсидій на житлово-комунальні послуги, одноразова та щомісячна допомога при народженні дитини, оздоровлення пільгових категорій громадян, щорічна матеріальна підтримка учасників Великої Вітчизняної війни, вдів учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, боротьба із злісними порушниками законодавства у сфері оплати праці, повернення працівникам заборгованої зарплати…
Із подіями на Сході України та економічною нестабільністю в державі на органи соціального захисту покладаються завдання, покликані вчасно вивчити проблеми та надати соціальну підтримку переселенцям, мобілізованим та демобілізованим учасникам АТО, сім’ям загиблих. Значною підтримкою для таких категорій громадян стало прийняття обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення на 2013– 2020 роки.
Для підтримки людей в оплаті житлово-комунальних послуг проведена значна робота щодо надання субсидій. Уже звернулись за субсидіями понад 230 тисяч заявників. За нашими підрахунками, їх буде близько 250 тисяч. Програмою субсидій користується 18 відсотків населення області, що є найвищим показником в державі.
Для підтримки людей поважного віку в області діють територіальні центри соціального обслуговування одиноких престарілих громадян. У відділеннях соціальної допомоги вдома на обслуговуванні перебуває 19 706 громадян похилого віку та інвалідів.
Для багатьох відвідувачів територіальні центри стали другою домівкою, місцем, де можна не лише отримати оздоровчі процедури, а й знайти змістовне дозвілля за інтересами, нові знайомства.
Ми не зупиняємось на досягнутому, весь час вивчаємо потребу та працюємо над розвитком нових видів соціальних послуг. Завдяки професіоналізму, невтомній праці, мудрості та відданості справі своїх працівників соціальна сфера Полтавщини займає перші та провідні місця в Україні, є прикладом для наслідування, завжди йде на крок попереду у впровадженні нових форм соціальної підтримки громадян.
Від щирого серця вітаю колег – працівників соціальної сфери області із професійним святом. Висловлюю подяку за сумлінну працю та вірю в те, що ми з вами єдині у прагненні соціальної справедливості, людяності, добра. Бажаю всім міцного здоров’я, миру та спокою у нашому спільному домі.

Людмила КОРНІЄНКО
Директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.