Традиції і новації

У  ТОВ “АФ “Хорольська” агропромхолдингу “Астарта-Київ”, яку очолює досвідчений господарник, депутат обласної ради Павло Кандиба, значну увагу приділяють розвитку тваринництва. Дійне стадо в агрофірмі перевищує 2 тисячі голів. Від кожної корови за рік надоюють понад 5 тисяч кілограмів молока. Загалом тут функціонують 11 тваринницьких ферм, в тому числі 9 – молочнотоварних. Худоба утримується за потоково-цеховою системою і цілий рік перебуває на однотипній годівлі, що й дає відповідний результат. А для підвищення продуктивності молочного стада в агроформуванні значний акцент роблять на селекційно-племінній роботі, поліпшенні збалансованого раціону годівлі худоби. Також проводять у господарствах капітальний ремонт і реконструкцію тваринницьких ферм, встановлюючи в них новітнє обладнання: сучасні поїлки, кормостіл і доїльне обладнання та молокопровід.
Ми побували на молочнотоварній фермі №2 села Ульянівка виробничого підрозділу “Зоря” ТОВ “АФ “Хорольська”, поспілкувалися із працьовитим і дружним колективом. Люди дякували керівництву агрофірми за те, що в них є робота й достойна зарплата, а за свої земельні паї вони отримують від орендарів вагомий доважок до сімейного бюджету: по 6 відсотків від вартості паю, а ще – безкоштовний обробіток (оранка й культивація) присадибних ділянок. Але стосунки працівник – роботодавець і орендодавець – орендар цим не обмежуються. Бо зі всіма своїми бідами селяни звертаються до керівництва товариства, й відмовити їм у допомозі, як тут вважають, просто не по-людськи. Тож і надають всіляку допомогу. Налагоджена в агрофірмі “Хорольська” й система заохочення працівників, зокрема преміювання переможців трудових змагань. Наприклад, у номінації “Кращий
механізатор агропромхолдингу “Астарта-Київ” у 2014 році став працівник МТФ №2 Юрій Рак. Його нагороджено Почесною грамотою та грошовою премією у розмірі 10 тисяч гривень. Є й, так би мовити,  “солодка зацікавленість” – працівники отримують на свята по мішку цукру.
Тваринницька галузь сільгосппідприємства з року в рік розвивається. Цю добру традицію продовжують і нині.

Людмила ДАЦЕНКО
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.