Хоробрі серця Решетилівського краю

Патріотичний захід зібрав у Будинку культури Решетилівки мешканців району для вшанування відваги, мужності та патріотизму воїнів-земляків, місцевих волонтерів.
За словами військового комісара району Сергія Новоселі, з початку війни на Донбасі було мобілізовано 409 решетилівців. Уже демобілізувалися понад 100 земляків, з них 81 отримали статус учасника бойових дій. Це ті, хто одними з перших стали на захист державної незалежності, ще не маючи належного військового досвіду, налагоджуючи побут у польових умовах, під артилерійськими обстрілами.
Участь у заході взяв голова обласної ради Петро Ворона. Рішенням сесії обласної ради для учасників АТО та волонтерів встановлено нову почесну відзнаку – нагрудний знак “За вірність народу України” І та ІІ ступенів. Разом із керівниками району Романом Перепелицею та Петром Кошовим очільник облради привітав воїнів, вручив відзнаки учасникам АТО Вадиму Перегіняку, Олександру Бутенку, Ігорю Візерському, Сергію Порубенському, Сергію Стратічуку, Івану Черкуну й волонтерам Людмилі Ваколюк та Олені Власюк. З “доважками” в конвертах до нагородження долучився генеральний директор ТОВ АФГ “Еліта” Леонід Непийпа.
Із перших днів російської агресії в районі почав діяти волонтерський осередок, який очолили подружжя Григорій та Людмила Новосядлі. Нині колектив налічує понад чверть сотні людей, які співпрацюють з командуванням конкретних військових частин. Більше 30 разів організовано відправлялася гуманітарна допомога в зону АТО, 9 разів з початку року волонтери самотужки доставляли найнеобхідніше бійцям безпосередньо у “гарячі точки” Донецької та Луганської областей. Практично увесь свій вільний час віддає цій роботі Віталій Доля. Продукти харчування, інструменти, предмети побуту надавали і надають жителі всіх сільських рад району, приватні підприємці, домогосподарки, пенсіонери, учні шкіл та ліцеїв, за що усім їм величезна вдячність.
Хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять полеглих учасників АТО. 22 січня 2015 року під час виконання бойового завдання загинув під Авдіївкою Микола Володимирович Закарлюка; 10 березня 2015 року при виконанні службового обов’язку загинув старший інспектор дорожньо-патрульної служби взводу ДАІ, лейтенант міліції Олександр Вікторович Андрійко, який брав участь у антитерористичній операції під Слов’янськом та Красним Лиманом. 4 червня цього року від серцевого нападу вдома помер Сергій Олександрович Ковальов, який, починаючи з 17 березня минулого року, будучи призваним по частковій мобілізації, охороняв блокпости біля населених пунктів Піски, Карлівка. 30 липня 2015 року в селі Новолуганське Артемівського району Донецької області під час виконання бойового завдання загинув Олександр Георгійович Кирилюк.
Для “хоробрих сердець” та гостей заходу самодіяльні артисти підготували патріотичну концертну програму: вірші, пісні, хореографічні композиції “Героям Майдану”, “Кіборги”, “Барабани АТО”.

Володимир БОНДАРЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.