У вирі передвиборних подій

Напередодні виборів до місцевих рад самоврядування заступник начальника УМВС України в Полтавській області Руслан Бірюков провів брифінг для журналістів.
За словами Руслана Бірюкова, з початку передвиборної агітації до органів УМВС України Полтавської області надійшло 57 заяв щодо порушення виборчого законодавства. Із загальної кількості заяв за трьома фактами відкриті кримінальні провадження, 12 заяв не підтвердилися, складено 4 адмінпротоколи щодо порушення виборчого законодавства, за іншими заявами триває перевірка.
Втім журналісти не погодилися із такою статистикою і своєю переконливою аргументацією спонукали заступника начальника УМВС області організувати спільну поїздку представників мас-медіа та слідчо-оперативної групи до місць роздачі представниками кандидатів на посаду міського голови Полтави “передвиборних стимулів”. І за 4 дні до виборів за заявою журналістів таки задокументували факти роздачі “подарунків”.
Як згодом прокоментував начальник ВЗГ УМВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв, слідчо-оперативна група провела опитування громадськості, а заяви від журналістів офіційно зареєстровані. Вони внесені до єдиного обліку, а надалі інформація буде внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 160 Кримінального кодексу України, що кваліфікується як підкуп виборців. Будуть проведені слідчі дії і після завершення слідства прийняте юридичне рішення.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.