Нічия і поразка

У  черговому матчі групового турніру Ліги чемпіонів київський футбольний клуб “Динамо” вдома приймав лондонський “Челсі”. Враховуючи програний поєдинок з донецьким “Шахтарем” у вітчизняному чемпіонаті, Сергій Ребров зробив у своїй команді чимало перестановок. У запасі залишилися Антунеш, Велозу, Мораес, Гармаш і Гусєв. Натомість зі стартових хвилин на поле вийшли Рибалка, Гонсалес, Буяльський, Хачеріді та Кравець.
У перші хвилини матчу відчувалося, що “динамівці” дуже хвилюються. Але незабаром “біло-сині” зрозуміли, що з іменитими англійцями цілком можна грати на рівних, а то й навіть першим номером. Відтак вони перехопили ініціативу, навіть затиснувши на останніх хвилинах обох таймів лондонців на їхній половині поля. Загалом же гра була рівна. Футболісти “Челсі” створювали більше гострих моментів, а “динамівці” – більше володіли м’ячем, але забити їм так і не вдалося – 0:0.
***
Донецький “Шахтар” на виїзді грав із аутсайдером групи – шведським “Мальме”. Уже на 17-й хвилині атака шведської команди принесла свої дивіденди, коли Конате прорвався лівим флангом та зробив точний пас у штрафний майданчик на Розенберга, який і “розстріляв” ворота П’ятова – 1:0. Після пропущеного голу “гірники” почали нервувати, поспішати і ледь не пропустили вдруге. На щастя, удар Левіцкі був неточним. Потім донеччани таки перехопили ініціативу, але забити їм не вдалося. У другому таймі “Шахтар” знову вперто шукав підходи до воріт “Мальме”. Втім у діях футболістів було вже менше гостроти, і врятувати гру “гірники” не зуміли. А от пропустити – знову могли. На
56-й хвилині пенальті парирував П’ятов.
3 листопада “Шахтар” вдома прийматиме “Мальме”, а наступного дня в Лондоні “Динамо” зіграє з “Челсі”.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.