Богатирський турнір

У  Полтаві відбувся суперфінал міжнародного богатирського чемпіонату “Strongman open challenge-2015”. У ньому взяли участь силачі з України, Білорусі та Грузії. Спортсмени виступали у шести вправах: естафета, колода, станова тяга Акселя, гантель, трак-пул та кулі атласа. У першій вправі спортсменам необхідно було спочатку пронести імпровізований колодязь вагою понад 200 кг та провезти тачку вагою 6 центнерів. На ній, окрім величезних скатів, сиділо й кілька чарівних полтавок. Потім силачі піднімали імпровізовану колоду, виконували станову тягу зі штангою. Далі однією рукою впродовж хвилини піднімали гантель вагою 80 кілограмів та по черзі тягнули восьмитонну вантажівку на дистанції 20 метрів. Остання вправа була найскладнішою. Спортсмени мали закинути кулі вагою 125, 140, 150, 160 і 170 кг на тумби заввишки 130 см.
У перервах між вправами свої сили випробовували й глядачі, зокрема вони носили “полегшені” колодязі та піднімали гантелі.
Переможцем суперфіналу став Сергій Романчук із Макіївки Донецької області, на другій сходинці – Віталій Герасимов із Дніпропетровська, на третій – киянин Денис Дубровський. Полтавець Володимир Левченко посів шосте місце. За підсумками сезону кращими визнано: Дениса Дубровського з Києва, Валерія Газаєва з Мелітополя Запорізької області та Михайла Паллера із Севастополя. Медалі спортсменам вручили голова департаменту в справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Буцький, підприємець і спонсор турніру Руслан Моісеєнко та головний організатор богатирських турнірів Полтавщини, голова Гадяцької райдержадміністрації Олексій Матюшенко.

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.