14 жовтня – День захисника України, Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва

Шановні жителі Полтавщини!
Від щирого серця вітаємо вас з Днем захисника України, святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва!
У світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою, відзначаються і два національних свята – День захисника України і День українського козацтва.
Споконвічна мрія українського народу, висловлена пророчими словами поета Тараса Шевченка про “сім’ю велику, сім’ю вольну, нову”, здобувалася в запеклій боротьбі не одного покоління українців. Нині Україна знову переживає складні часи агресії, посягань на незалежність та цілісність держави. Але завжди в такі часи найкращі козаки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників. Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох українських поколінь.
Впевнені, що наш народ зможе вистояти й у цих випробуваннях!
Ми у вічному боргу перед кожним із тих, хто ціною власного життя, проявляючи нечуваний героїзм, сміливість та відвагу, зумів врятувати Полтавщину, Україну і світ від загарбників.
Пам’ять про героїв, які загинули у боротьбі за свободу і цілісність нашої держави, буде вічною.
Спільними зусиллями ми збережемо, розбудуємо та уславимо нашу Велику Єдину Україну!
Бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпної життєвої енергії та довгих років життя під мирним українським небом!

Валерій ГОЛОВКО,
голова
облдержадміністрації;
Петро ВОРОНА,
голова
обласної ради.

Шановні захисники України! Дорогі ветерани!
Як писав Пророк нації Тарас Шевченко, “у своїй хаті – своя сила, і правда, і воля”. Тож маємо обов’язково шанувати тих, чий святий обов’язок – захищати свою хату, боронити свою правду. Це – справжнє свято мужності й самовідданості, свято лицарства і благородства, які притаманні справжнім захисникам України. Це – свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави.
Із нагоди свята вітаємо усіх, хто носить високе звання захисника України, бажаємо успіху також тим, хто в майбутньому стане до славної когорти захисників Вітчизни. Шлемо сердечні вітання ветеранам, учасникам АТО, військовослужбовцям, воїнам запасу, батькам та матерям солдатів, зичимо міцного здоров’я, добра, щастя, злагоди вам та вашим родинам. Мирного нам усім неба та ясного сонця.

Іван ЛАНТУХ,
голова обласної організації інвалідів війни,
Збройних сил та учасників бойових дій.

Дорогі ветерани, шановні полтавці!
У цьому році громадськість України вперше відзначає свято День захисника України. З великою гордістю відзначають його і люди поважного віку, які своєю працею в минулому заклали міцний фундамент для процвітання незалежної України, а нині надають посильну допомогу воїнам, які відстоюють її територіальну цілісність на Сході країни, спрямовують свої зусилля на патріотичне та трудове виховання молодого покоління.
Від імені ради обласної організації ветеранів щиро вітаю жителів полтавського краю з Днем захисника України та Днем українського козацтва.
Бажаю вам доброго здоров’я, оптимізму і взаємопорозуміння. Нехай у ваших родинах завжди панують спокій та достаток. Миру і злагоди  всім на нашій землі!

Віктор ТЕСЛЯ,
виконувач обов’язків голови ради
обласної організації ветеранів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.