Перспективи опалювального сезону

Різке похолодання і зниження температури повітря змусили людей терміново  діставати теплі речі. Цьогорічна осінь продовжила літо майже на півтора місяця, а тепер  жовтень нагадав про себе. Згідно з прогнозами синоптиків, з 8 жовтня очікуються нічні заморозки до –5 градусів.
– Опалювальний сезон в області розпочнеться, як тільки настане похолодання, – наголосив голова облдержадміністрації Валерій Головко на нараді з представниками профільних відомств і служб. – Три дні, протягом яких триватиме відповідний температурний режим, як того вимагає чинне законодавство, не чекатимемо. Коли вночі температура опускається до 5–7 градусів, у приміщеннях вже прохолодно. У першу чергу опалення буде включене у закладах соціальної сфери – дитсадках, школах, лікарнях. Паралельно комунальні підприємства даватимуть тепло і в житлові будинки.
Керівник виконавчої влади області наголосив, що опалення включать, незважаючи на заборгованість мешканців перед теплопідприємствами. Для прикладу, борг жителів Полтави перед ОКВПТГ “Полтаватеплоенерго” сьогодні становить понад 60 мільйонів гривень, інформує прес-служба ОДА.
Під час підготовки до зимового періоду найбільше в області профільне комунальне підприємство “Полтаватеплоенерго”, яке опалює будинки в обласному центрі, Котельві, Карлівці, Машівці й Решетилівці, витратило на ремонт та оновлення котелень і мереж понад 20 мільйонів гривень, замінено більше 7 кілометрів труб, повністю реконструювали 2 котельні.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.