Освячено храм Святого Пантелеймона

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав Лубни, повідомляє офіційний сайт УПЦ КП. На в’їзді до міста Святійшого зустріли архієпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ КП Федір, голова облдержадміністрації Валерій Головко, голова обласної ради Петро Ворона, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко.
У місті над Сулою Патріарха зі святковим настроєм чекали парафіяни храму Святого Пантелеймона. Привітавши гостя за українським звичаєм піднесенням короваю, вони запросили його освятити храм.
За чином освячення та Божественною Літургією Його Святості співслужили архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав, настоятель храму протоієрей Володимир Ігнатович та священики Полтавської єпархії.
Після молитви Святійший Філарет звернувся до вірян з проповіддю, у якій багато уваги приділив значенню храму в житті православної людини, а також висловив впевненість у мирному майбутньому України. За сприяння у будівництві церкви Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вручив нагороди достойникам. Медалями “За жертовність та любов до України” Предстоятель нагородив лубенців, які захищали Батьківщину на Донбасі.

(За матеріалами інтернет-сайта www.cerkva.info).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.