Для захисту спортивної честі країни бракує підтримки

Володимир Лісовенко – пенсіонер, полтавець, призер чемпіонату світу з греко-римської боротьби серед ветеранів 2014 року, що відбувся у столиці Сербії Белграді. Цьогоріч представити Україну у першості, що пройде 11 – 19 жовтня у грецьких Афінах, він не має змоги через брак коштів. Вартість квитка в обидва боки разом із акредитацією, проживанням – 1100 доларів. Чоловік звертався до представників міської й обласної влади, але ті відповіли, що змагання такого рівня мають фінансувати із загальнодержавного бюджету, а не з місцевих.
– Не розумію, чому з державного, змагання ж не планові. Для футболістів-ветеранів кошти в місцевому бюджеті передбачені, а для ветеранів греко-римської боротьби, олімпійського виду спорту, – ні. Але без ветеранів не буде кому тренувати молоде покоління, ні на кого буде рівнятися й прагнути перевершити результати. Я у складі збірної України від Полтавщини їду сам. Форми вітчизняної збірної в нас немає, купуємо власним коштом, бо як же ставати на п’єдестал й отримувати нагороду під звуки Державного гімну у хтозна-якому одязі. Весь світ дивиться на нас, це ж візитка країни. У вітчизняній збірній кілька призерів чемпіонату світу, а участь у змаганнях беруть близько 60 країн. Минулого року мені вручили грамоту за призове місце на минулорічному турнірі не в залі міської ради, а в ДЮСШ “Авангард” імені І.В. Шемякіна, мабуть, вирішили, що не гідний такої честі. Спілкувався на минулих змаганнях з учасниками з інших країн, то за призове місце на чемпіонаті світу в Польщі ветерани отримують квартири, у Казахстані – пенсію, якої вистачає для гідного життя й занять спортом, у Туреччині – земельний наділ і довічне звільнення від усіх податків…
***
Володимир Лісовенко захищає спортивну честь держави, й Полтавщини зокрема, перед світом, не просячи за це квартир чи земельних наділів, а лише кошти на поїздку, щоб гідно представити Батьківщину на змаганнях, а повернувшись, готувати потужну заміну – нових чемпіонів із греко-римської боротьби. Йому необхідна допомога.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.