Своє завдання виконали

Полтавщина знову зустріла воїнів-янголів. 16 бійців 8-ї окремої автомобільної санітарної роти повернулися на терени краю.
Під’їжджаючи автівкою до традиційного місця зустрічі – площі біля адмінбудівлі, що на Жовтневій, 45, боєць роти стоїть на сходинках машини й тримає в руках синьо-жовтий стяг, що майорить на вітрі.
– Це бойовий прапор 8-ї автосанітарної. На ньому залишили підписи солдати всього підрозділу. Ми вирішили щороку збиратися разом із побратимами, а цей стяг приноситимемо на зустрічі як оберіг, – розповів Сергій Шрамко із Решетилівки. – Перебували в зоні АТО 14 місяців. Заїхали у розташування 28 серпня 2014 року в Запорізьку область, а на другий день нас уночі відразу відправили в район Іловайська. Ми вивозили поранених. Потім були Донецький аеропорт, Піски, Авдіївка, Маріуполь. Я був командиром господарчого відділення забезпечення роти. За час перебування на фронті ми змінилися, все змінилося, іншим став погляд на світ. Нарешті вдома. Зустрічають дружина, мама, племінник. Більше року війни – це занадто, але якщо буде складно, поїдемо туди ще раз. Виручатимемо своїх хлопців…
– Відпускайте вже його до нас, – звертаються до журналістів рідні бійця.
Після короткої миті зустрічі з близькими людьми воїни шикуються й рушають до сцени. У дві шеренги стають всі присутні на урочистостях бійці 8-ї автосанітарної роти – хто вже повернувся додому й хто тільки мріє зайти до рідної оселі. Поклавши руки на серця, вони дружно виконують Державний Гімн. “Слава Україні! Героям слава!” – звучить багатоголосо. На початку урочистостей лунає традиційний рапорт: “8-ма окрема автосанітарна рота прибула із зони проведення антитерористичної операції. Своє завдання виконала в повному обсязі відповідно до поставлених вимог”.
– Побратими, з поверненням. Ми раді бачити вас живими і здоровими. Найщасливіші ваші родини – матері, дружини, батьки, діти. Їм було дуже тяжко. Думаю, і вам нині складно повернутися до мирного життя. Але воно продовжується. Ті, хто навічно залишився там, завжди будуть у нашій пам’яті Героями, які віддали найдорожче. Ви їх бачили багато. Вони снитимуться й нині сняться. Основне, щоб їхня жертва і всі зусилля були недаремними. Хлопці, війна триває і там, і продовжується тут – проти хабарництва, корупції… Великі надії покладаємо на вас. Сподіваємося, що будете в авангарді цих подій. Не зраджуйте ідей та ідеалів, за які ми стояли. Бажаю кожному з вас якомога швидше адаптуватися у мирному житті. Думаю, рідні вам у цьому допоможуть. Зичу здоров’я, добробуту, бо ви його заслужили, і не забувайте своє бойове братство, пронесіть його крізь усе життя. Не втрачайте зв’язку, тримайтеся купи. Хай Бог вам допомагає! – звернувся до воїнів голова обласної ради Петро Ворона.
– Ми раді вітати вас на полтавській землі. Завжди з хвилюванням і з гордістю чекаємо військових, які повертаються додому. Спасибі, що тут не було чути вибухів і ми не бачили тих жахів, які довелося пізнати вам. Ваша місія благородна, недарма вас називають воїнами-янголами. Ми постараємося зробити все, щоб ви якомога швидше увійшли в мирне життя, – зазначив заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло.
Воїнів також привітав заступник міського голови Полтави Юрій Левченко. Пісенний подарунок для захисників Вітчизни пролунав у виконанні заслуженої артистки України Тетяни Садохіної.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.