Регіональні аспекти євроінтеграції

Голова облдержадміністрації Валерій Головко провів робочу зустріч із представниками консультативної місії ЄС. Мета місії – посилити й підтримати реформи сектора цивільної безпеки нашої держави.
– Ми керуємося порядком денним, актуальним нині для уряду, й угодами між країнами ЄС й Україною. Наші фахівці працюють не лише на рівні Києва, а й у регіонах, – поінформував заступник голови місії Юґ Фанту. – Мандат КМЄС передбачає надання консультативної допомоги, рекомендацій і підтримки органам влади України, зокрема в напрямках роботи поліції, прокуратури й правосуддя. Ми брали участь у розробці нового закону “Про Національну поліцію”. Представники місії є спостерігачами в процесі відбору кандидатів на посади прокурорів. Також залучені до захисту й підтримки свідків під час розслідування.
За словами Валерія Головка, такі зустрічі дають можливість прискорити процес євроінтеграції.
– Є частина реформ, які громадяни нині не відчувають і кажуть, що минуло півтора року після Революції Гідності, а змін не видно. Проте є й реформи, які помітні, і ми бачимо рух вперед та подолання негативних явищ, що донині відбувалися в країні. І теперішні зміни у сфері цивільної безпеки є тим місточком для відродження довіри суспільства до влади в Україні. Тож допомога фахівців місії та наше бажання співпрацювати у форматі європейського дому, думаю, невдовзі дадуть позитивний результат. І це лише початок великої роботи з реформування й модернізації системи, пов’язаної з безпекою людини, – наголосив Валерій Головко.
Юґ Фанту наголосив:
– Ми приємно вражені зусиллями, яких ви докладаєте. Наша команда працює на Полтавщині близько трьох тижнів. Бачимо, яка велика робота виконується у співпраці з громадянами.
Найближчим часом представники місії реалізовуватимуть із фахівцями області спільні проекти з реформування сектора цивільної безпеки, зокрема, як зазначив Валерій Головко, Офіс реформ уже працює з європейськими спеціалістами щодо перебудови служби дільничних інспекторів і створення інституту шерифів.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.