На ланах області

Аграрії області продовжують збирання цьогорічного урожаю. За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 5 жовтня зернові та зернобобові культури в господарствах усіх форм власності обмолочено на площі близько 540 тисяч гектарів, що становить майже 60 відсотків від завдання. Середньообласна урожайність складає приблизно 48 центнерів з гектара, валове виробництво зерна – понад 2,5 мільйона тонн, що трохи менше минулорічних показників.
Наразі хлібороби проводять обмолот кукурудзи, її зібрано на 23 відсотках відведених площ. Середня урожайність становить майже 72 центнери з гектара. Найвищою вона є в господарствах Шишацького та Зіньківського районів, відповідно 99 та понад 93 центнери з гектара, у Новосанжарському – 88 центнерів, більш як по 80 центнерів качанистої також намолочують у Диканському, Котелевському та Пирятинському районах.
Аграрії також збирають соняшник, його обмолочено на 83 відсотках площ при середній урожайності 26 центнерів з гектара, сою зібрано на 75 відсотках площ.
В агроформуваннях копають цукрові буряки. Цукристі зібрано на понад 4 тисячах гектарів при завданні 28,8 тисячі гектарів. Середня урожайність солодких коренів – 466 центнерів з гектара. Близько 80 відсотків зібраних буряків вивезено на переробні підприємства.
Тривають роботи й на збиранні круп’яних культур: гречки та проса, проводяться обробіток грунту під посів озимих культур та зяблева оранка.
Незважаючи на відсутність продуктивних дощів, аграрії сіють озимі культури. Їх посіяно на 208 тисячах гектарів із 272 тисяч запланованих.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.