Серед портретів і сюжетів…

Напередодні професійного свята людей, які працюють із книгами і популяризують читання, в обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара підбили підсумки конкурсу на кращу творчу роботу серед користувачів книгозбірень області “Україна починається з мене”. На розсуд журі, до складу якого входила й представник “Зорі Полтавщини”, було надано 44 роботи юнаків і дівчат 14–21 року. Голова журі, заступник директора обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара Світлана Сичова, зазначила, що творче змагання започатковане для активнішої роботи з патріотичного виховання, виявлення творчої молоді, виховання любові до Вітчизни, рідного краю.
Читачі розмірковують: чи може Батьківщина з когось починатися і кимсь закінчуватись, чи вона – вічна і незмінна? Не варто бути показним патріотом, йдучи слідом за модою у натовпі, вдягаючи святковий народний одяг, а треба вчитися й працювати, щоб зробити життя в ній кращим, не боятися та бути готовим стати на її захист. Розповідають історії своїх сімей, які нерозривно пов’язані з історією країни, пишуть про нинішніх захисників Вітчизни, цитують класиків, діляться мріями й планами.
– Ми горді, що виховали переможницю конкурсу Марину Прокопенко, яка в шкільному віці вже перемагала в “Найкращому читачі Полтавщини”, а тепер сама стала мамою, навчається в педагогічному вузі, – говорить директор Кременчуцької районної бібліотечної системи Олена Білаш. – Загалом ми обслуговуємо понад 16 тисяч читачів. У двох районних – для дорослих і дітей – і 28 сільських бібліотеках-філіалах працюють 42 бібліотечних працівники.
– Із літературою дружу з дитинства, читання позитивно впливає на розвиток людини, – каже Марина. – Книга є певною віддушиною, дає змогу відволіктися від проблем. Сподіваюся, що в результаті реформування сіл нашу бібліотеку в Недогарках не закриють, бо далеко буде людям їздити за книгами…
Переможці конкурсу і представники бібліотек отримали дипломи і подарунки. Перші місця посіли: в номінації “Проза” – 17-річний Роман Кльокта з Малих Будищ Зіньківського району; “Поезія” – 18-річна Ольга Боженко з Великої Багачки; серед кращих – роботи юних прозаїків Світлани Буць (Лохвиця), Діани Лагути (Гадяч), поетів Євгенія Закотенка (Луговики Чорнухинського району), Марини Прокопенко (Недогарки Кременчуцького). Заохочувальними призами відзначили Андрія Бондаренка (Харківці Лохвицького району), Ангеліну Васьковську (Миргород), Алію Дорошенкову (Семенівка), Анну Ігнатьєву (Лубни), Анастасію Кичигіну (Хорол), Маргариту Коваленко (Кибинці Миргородського району), Каріну Рак (Пришиб Кременчуцького), Сергія Савинського (Оболонь Семенівського), Ангеліну Шабельник (Перегонівка Кобеляцького району), Ксенію Янко (Полтава).
…Між незнайомців мовчазних портретів,
Серед строкатих звершених сюжетів
Є твоє місце світла й доброти,
– говорить поетичними рядками переможниця конкурсу Ольга Боженко.
Таким світлим і добрим місцем є наші бібліотеки.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.