Мирне небо – найкращий подарунок нащадкам

Чимало культурно-масових заходів відбулося у Кременчуці з нагоди його 444-річчя та 72-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників. Зокрема на бульварі Пушкіна пройшла 15-та Всеукраїнська виставка голубів і домашніх тварин. У ній взяли участь більше тисячі представників різних регіонів країни. Організатори виставки – громадська організація “Екорух “Зелена планета” на чолі з Геннадієм Тертичним, – окрім популяризації голубівництва, вже другий рік поспіль проводять збір коштів на благодійні справи. Минулого року вдалося зібрати 4 тисячі гривень, які було спрямовано на придбання термобілизни для учасників АТО. Цьогоріч зібрали 7 тисяч гривень – на придбання обладнання для дитячої поліклініки №1.
Інша акція милосердя – “Пробіг із вірою в серці”. На старт вийшли декілька тисяч кременчужан різного віку, яким не байдужа доля хворих дітей. За підрахунками оргкомітету, було зібрано понад 95 тисяч гривень. Ці кошти спрямують на закупівлю діагностичного обладнання пологовому відділенню другої міської лікарні.
Патріотичний велопробіг, ярмарок меду, парад військової та пожежної техніки, виставка раритетних автомобілів і мотоциклів, святкові заходи для дітей, концерти та майстер-класи народних умільців – усе це додало настрою й позитиву мешканцям міста.
Із нагоди ж 72-ї річниці визволення Кременчука від фашистських загарбників відбулися традиційні урочистості біля пам’ятника Воїну-визволителю. Участь в урочистостях взяли ветерани Другої світової війни, учасники АТО, керівники міста, депутати рад різних рівнів, члени учнівських, студентських і трудових колективів. Особливо зворушливим моментом заходу стало вручення ордена “За мужність” (ІІІ ступеня) батькам загиблого в зоні АТО Героя – Богдана Гавелі. Цю почесну місію виконав командир 8-ї роти батальйону “Фенікс” Ігор Полянський. Вручаючи нагороду, він розповів, що бій, у якому загинув Богдан Гавеля, був для нього першим і останнім. Ціною власного життя разом із помічником затримав бойовиків, дозволивши побратимам перегрупуватися, уникнувши ще більших втрат.
Також під час урочистостей учасники Другої світової війни отримали ювілейні медалі “70 років Перемоги над нацизмом”. Згадали цього дня і загиблих ополченців. До обеліску Гостра могила, що на Деївській горі, від вдячних кременчужан поклали квіти. Лягли квіти і до підніжжя пам’ятника Воїну-визволителю,  до стели Героям війни.

Антон ПИСАРЧУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.