“Майбутнє країни у мріях дитини”

Так називається цьогорічний, чотирнадцятий за ліком, конкурс дитячої творчості, організований Державною фіскальною службою України. Він спрямований на ознайомлення підростаючого покоління із професіями податківця й митника, а також на виховання культури майбутнього сумлінного платника податків.
Щоразу роботи дітей удосконалюються – учасники дорослішають у своїх талантах. До речі, нині школярі реалізовували творчий потенціал у поезії, прозі, образотворчому мистецтві й комп’ютерній анімації.
Загалом на всеукраїнський етап конкурсу надійшло 10 тисяч робіт. На Полтавщині змагалися за перемогу 800 конкурсантів. Цьогорічних конкурсантів, які вибороли почесні призові місця у номінаціях на регіональному рівні, запросили на урочисте нагородження до головного управління ДФС у Полтавській області.
– Полтавщина вийшла в неофіційному заліку на перше місце серед областей – ми взяли три нагороди на всеукраїнському етапі конкурсу – два перших і третє місця. У нас талановиті й творчі діти. Багато з них уже не перший рік представляють роботи в цьому конкурсі, а дехто кілька років тому брав участь у творчому турнірі й нині працює у фіскальній службі, – зазначив виконуючий обов’язки начальника ГУ ДФС у Полтавській області Борис Сидоров.
Він розповів дітям про роботу податківців, привітав переможців і лауреатів обласного етапу конкурсу.
Із почесними дипломами переможці регіонального рівня конкурсу отримали подарункові сертифікати на придбання побутової техніки відповідно на 600, 800 та 1000 гривень.
Переможцями в напрямі “Художні твори” стали Людмила Фучко із Шилівки Зіньківського району (І вікова категорія – 9–11 років) та Валерія Земцова із Зінькова (ІІ вікова категорія – 12–15 років). Валерія посіла третє місце на всеукраїнському рівні.
– Мій малюнок – про важливість реформ у нашому житті. Свідомі платники податків сприяють розвитку творчості й культури в Україні. Я зобразила дівчину, яка уособлює Україну. Її підтримують платники податків, які формують наш бюджет. Сподівалася на такий результат, бо вже не перший рік беру участь у цьому конкурсі, тому хотіла посісти призове місце на загальнодержавному рівні, – розповіла вихованка гуртка дизайну “Первоцвіт” Зіньківської станції юних техніків Валерія Земцова.
У напрямі “Літературні твори” подвійні перемоги – на обласному й всеукраїнському рівнях – здобули Поліна Манжос із Хорола та Катерина Ментус із Лубен. До слова, за виграш на фінальному етапі творчих змагань дівчата одержали путівки до дитячого оздоровчого табору “Артек- Буковель”. Катерина вже своєю скористалась.
– Я вперше брала участь у цьому конкурсі. Розкрити тему мені допомагала мама, яка працює вчителем української мови. Вона розповіла, чому й для чого потрібно сплачувати податки. Мій твір – про лісову країну. Права сторона лісу сплачувала податки й жила мирно, а на лівому боці звірі відмовлялися діяти за правилами, тому були дуже бідними, але хотіли змінити своє життя, – переповіла зміст своєї роботи учениця Хорольської гімназії Поліна Манжос.
– Написала твір у віршах під назвою “Сільська драма”. Один мешканець села, герой розповіді, задекларував своє майно, а інший – ні. Перший платив податки й отримував вчасно зарплату, пенсію, інший – ні. Я хотіла показати, як важливо сплачувати податки й для чого це потрібно робити. Про це мені розповідали батьки, а також у школу приходили працівники Лубенської об’єднаної державної податкової інспекції й за допомогою різних ігор і буклетів інформували учнів про важливість сплати податків, анонсували тематичні конкурси, – розповіла учениця Лубенської спеціалізованої школи № 6 Катерина Ментус. – Я чотири роки брала участь у цьому конкурсі. Нарешті моя мрія здійснилася: виграла путівку до дитячого оздоровчого табору “Артек-Буковель”. Хвилювалася перед поїздкою, але мені в таборі дуже сподобалося. Це чудове місце. Там ми займалися спортом, грали в інтерактивні ігри, брали участь у різноманітних конкурсах, де могли проявити свій талант і показати себе.
У напрямку “Комп’ютерна графіка (анімація)” перші місця посіли Вікторія Лоєнко з Хорола та Єлизавета Бідуха з Полтави.
Окрім переможців і призерів регіонального рівня конкурсу “Майбутнє країни у мріях дитини”, податківці відзначили кращі роботи за кількома номінаціями. Лауреатів нагородили дипломами й подарунковими сертифікатами на придбання побутової техніки на 400 гривень.

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.