Найкращі ліки від усіх негараздів

Відоме твердження про те, що творчість – прекрасний антидепресант, флористка Олена Пишна перевірила на власному досвіді. Вона вже 18 років є членом Творчого об’єднання полтавських художників “Живопис”, працює у жанрі декоративно-вжиткового мистецтва. За фахом пані Олена – економіст. Свого часу через важку хворобу була прикута до ліжка. Пенсію по інвалідності призначили мізерну. Тож майбутнє здавалось їй зовсім похмурим. Аж раптом у житті з’явилася улюблена й надзвичайно позитивна справа.
– Мабуть, Господь послав мені захоплення, щоб я у той важкий час не втратила розум, – ділиться думками Олена Пишна. – Мої картини і моя душа тепер нероздільні. Колись я 10 років працювала в Товаристві охорони природи Полтавського району й мріяла якось по-своєму “оспівати” красу нашого надзвичайно багатого рослинного світу. Хвороба, як це не дивно, стала поштовхом для творчості. Флористика повернула мені найсвітліші барви життя. Я забуваю про все, щойно мої руки торкаються матеріалу для створення чергової картини.
Утім флористика – справа зовсім не проста. Перед тим, як втілювати конкретний творчий задум, чимало часу потрібно витратити на надзвичайно копітку підготовку тендітного матеріалу – трави, листя, квітів, гусячого пір’я… Усе необхідно правильно засушити, щоб майбутня картина радувала погляд свіжістю і яскравістю барв не місяць, а довгі роки. Із підготованим природним матеріалом працювати потрібно з уважністю ювеліра.
Чудово, що це захоплення вимагає від автора бути не лише терплячим, а й спостережливим. Ідучи лісовою стежкою, гуляючи в міському парку, пані Олена помічає те, на що більшість людей просто не звертають уваги, – дивної форми листок, схожу на небесну зіроньку квітку… Картини Олени Пишної – це не тільки пейзажі та квіткові композиції. На них оживають і полтавки-панянки минулих століть: у вишуканих вечірніх сукнях, у кокетливих капелюшках. Такі роботи – окраса будь-якого фестивалю майстрів. Цьогоріч на проведеному в межах обласного культурно-мистецького свята “Маріїна долина” творчому конкурсі “Осяяні красою і талантом” Олена Пишна посіла друге місце за створений із природних матеріалів портрет нашої видатної землячки Марії Башкирцевої.

Світлана ПОЛІЩУК
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.