“Десна” – “Ворскла” – 1:1 (2:4)

Полтавська “Ворскла”, залишивши чимало фізичних та моральних сил на стадіоні імені Гагаріна в Чернігові, виходить до 1/8 фіналу національного кубка. Там вона зустрічалася із першоліговою “Десною”.
У першій 45-хвилинці наші земляки повністю домінували на полі, створивши вдосталь небезпечних епізодів біля воріт Сітала. А після забитого Шиндером гола на 18-й хвилині вихованці Олександра Рябоконя, здавалося, уже й не збиралися рятувати гру. Можна було відзначити хіба що атлетичного Есеолу, який намагався активно діяти на передньому краї. “Ворскляни” Бартуловіч, Громов, Шиндер, Міщенко з глибини поля весь час створювали напругу поблизу штрафного майданчика чернігівців.
На початку другої 45-хвилинки полтавці залишились в меншості. За фол останньої надії із поля видалили Сапая. А ветеран українського футболу, колишній гравець “Ворскли” Кондратюк після флангової передачі зрівняв рахунок – 1:1.
Як не намагалися у час, що залишався до кінця другого тайму, полтавці знову змусити суперника наздоганяти себе – нічого не вдавалося. “Десна” майже всією командою відійшла в оборону. Підопічним Василя Сачка довелося “виманювати” опонентів. Андрій Ткачук, Міщенко, Громов методично розхитували оборону, але чернігівці вистояли. Була ще поперечина після удару Чеснакова головою в екстра-таймі, та м’яч вперто не йшов у рамку воріт господарів.
Зрештою в серії післяматчевих пенальті Чеснаков, Андрій Ткачук, Скляр і Дитятьєв впевнено виграли футбольну лотерею (2:4), а з нею – й місце для “Ворскли” в 1/8 фіналу Кубка України.
***
В іншому матчі 1/16 фіналу Кубка України з футболу “Гірник-Спорт” у Комсомольську приймав київське “Динамо”. Наші земляки поступилися гранду вітчизняного футболу – 0:6. Подвійний хет-трик по забитих голах і гольових передачах оформив Ярмоленко. Ще м’ячі на свій рахунок записали Кравець, Велозу і Антунеш.

Роман ТКАЧ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.