Солдати їхали на Схід

Неоголошена війна на Сході України продовжує тримати наших співвітчизників у хвилюванні за своїх рідних та близьких, які змушені залишати домівки, брати зброю до рук, щоб захистити державу і мирне майбутнє своїх родин. Захисники Вітчизни, які повернулися додому, нині оговтуються від страшних фронтових буднів. На зміну демобілізованим приходять нові воїни. Ось і нещодавно 260 бійців вирушили для виконання свого військового обов’язку в зону АТО.
На шляху до пункту призначення колона військових машин зупинилась у Карлівці. Загальноосвітня школа № 4 вкотре гостинно зустріла мужніх чоловіків, щоб хоч трішки комфортнішим зробити їхній маршрут.
– Це сумно звучить, але наша школа вже звикла зустрічати бійців, які беруть участь у антитерористичній операції на Сході України. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб їхній перепочинок додав сил солдатам. Завдяки меценатам – агропідприємству “Докучаєвські чорноземи” – ми змогли нагодувати військовослужбовців смачною і ситною вечерею. А зі свого боку створили належні умови для ночівлі. Ми молимося за наших захисників! Нехай їм щастить, а мир настане якомога швидше, – зазначила директор навчального закладу Наталія Плахотнича.
Командир 3-го стрілецького батальйону частини з міста Шостки Сумської області Національної гвардії  Олександр Радченко розповів:
– Наша зупинка в Карлівці запланована. Мені як командиру надзвичайно приємно бачити, як нас тут зустрічають. Люди вірять нам, а ми постараємося цю довіру виправдати.
Серед військових не можна не помітити активного зрілого чоловіка, біля якого гуртуються молоді солдати. Це – Юрій Бондаренко, який свого часу пройшов Афганістан, а нині добровільно виявив бажання захищати Україну від російських агресорів. Учитель за освітою, він згуртовує навколо себе молодь:
– Я не зміг стояти осторонь того, що відбувається нині в Україні. Коли розпочалася війна, я пішов до військкомату. Відрадно, що мої колишні учні, у яких я свого часу вкладав усе світле, мудре, вічне, зараз служать народу України разом зі мною!
– Коли над Україною згущуються хмари, наш священний обов’язок – всіляко підтримувати людей, які, ризикуючи власним життям та благополуччям, ідуть на страшну війну захищати рідну землю. Вкотре ми зустрічаємо наших бійців і щоразу намагаємося віддати їм частинку своєї душі, сердечного тепла. Адже їм надзвичайно важливо знати, що їх шанують, поважають, про них турбуються, а головне – чекають додому живими і неушкодженими. Хай янголи охороняють усіх захисників нашої держави, а ми невпинно молитимемося за мир, – зазначив Карлівський міський голова Володимир Слєпцов.
…У шкільній їдальні завершилися приготування до ситної вечері, про яку потурбувалися агрофірма “Докучаєвські чорноземи” та фонд “Добро”, які постійно підтримують наших захисників. Підкріпившись і відпочивши, наступного дня вони вирушили до пункту призначення. Бережи вас Боже, захисники Вітчизни, і повертайтеся живими!

Олександр ГОРБАТКО
Сергій ГЛАДИР (фото)
Журналісти

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.