“Відчувається, що сплетено з любов’ю, ніби оберіг на себе вдягнув”

Волонтерський рух об’єднав у своїх лавах найсвідоміших людей, яких виявилося серед нас чимало. Вони добровільно перебрали на себе велику частину державних функцій із забезпечення Української армії. Від харчів та амуніції до медикаментів і навіть безпілотників: хто чим може, той тим і допомагає.
Гордістю Диканьки стали Олександр Онищенко, який невтомно курсує на буремний Схід і передає нашим захисникам усе необхідне, жінки-волонтери на чолі з Ніною Моргуновою, які день у день плетуть маскувальні сітки і “кікімори” для техніки, бліндажів, снайперів-розвідників. Нині виготовлено близько шести десятків сіток і 11 таких накидок. Такі засоби захисту з Диканьки є у військових частинах поблизу Маріуполя і Щастя, Пісок і Мар’їнки, Широкиного й Артемівська.
– Уявляєте, сховатися хлопцям ніде: стоять у чистому полі, під палючим сонцем. Тож закопали стовпи, на них розкинули маскувальну сітку – є і тінь, і захист від ворожих безпілотників, – звітує волонтерам про свою поїздку Олександр Онищенко.
Йому недоспані ночі, перенапруження вже даються взнаки: підводить здоров’я, нині чоловік на лікуванні.
Наталія Кобзар, Віра Оксьоменко, Наталія Щербак, Галина Деримарко, Олександра Фролова, Людмила Ломака, Любов Лисенко, Ніна Ковальчук, Людмила Яковенко – ці та інші свідомі жінки поспішають до спортзалу “старої школи” як на роботу, залишивши вдома власні проблеми й турботи. За плетіння “кікімор” взялася й молодь – Оксана Яковенко, Катя Брус, Надя Гудзь, Альона Троневська.
Скільки разів бійці зі Сходу телефонували, щоб подякувати за турботу! А нещодавно Олександр Онищенко привіз лист і фото від снайпера-розвідника, якому дістався виріб диканських майстринь. “Відчувається, що сплетено з любов’ю, ніби оберіг на себе вдягнув”, – зауважив боєць Олександр (позивний “Плющ”). Як зраділи цій звісточці жінки! Читали і плакали: там же, у зоні бойових дій, щодня чекає небезпека на українських воїнів!
– Хочеться хоч якусь голівочку прикрити, – по-материнськи проникливо зауважує Ніна Моргунова. – Швидше б ця клята війна закінчилася…
Так просто жінка висловила найпалкіші сподівання кожного українця.

Валентина ДІДЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.