Шанс для переселенців відкрити власну справу

В  УКРАЇНІ, зокрема на Полтавщині, стартує Програма “Організація тренінгових навчань із розвитку навичок підприємництва для вимушено переміщених осіб та місцевого населення Донецької й Луганської областей у 8 регіонах України, у яких мають намір започаткувати або відновити підприємницьку діяльність”. Проект реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки уряду Японії. Про це йшлося під час презентації Програми.
– У нашій області більше 28 тисяч переселенців, серед них 8 тисяч – громадяни працездатного віку. На обліку в центрах зайнятості перебувають близько 5 тисяч осіб. Це переважно люди з вищою освітою, які мають певні професійні навички, які займалися бізнесом… На жаль, нині вони не завжди можуть знайти себе, – наголосив заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло.
– Протягом п’ятиденного тренінгу учасники прослухають курс лекцій із бізнес-планування, особливостей ведення підприємницької діяльності, започаткування власної справи, технології маркетингу, реклами, іміджу, просування власних товарів і послуг. У межах практичної частини кожен під керівництвом тренера зможе розробити власний проект, потім надіслати на конкурс й отримати фінансування, – зазначив керівник тренінгової програми Андрій Якимів.
– Обласний центр зайнятості взяв на себе обов’язки проінформувати, щоб кожен мав можливість заявити про себе, а також забезпечимо відповідною технічною підтримкою, – зазначила директор установи Катерина Клавдієва.
Заявки для участі можна подавати вже з 17 серпня. Організатори пропонують зареєструватися на відповідній сторінці в Інтернеті або в найближчому Центрі зайнятості.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.