Футбольна драма на полтавському стадіоні

У  третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи у Полтаві “Ворскла” приймала словацьку “Жиліну”. Це був матч-відповідь. У першому поєдинку наші земляки поступилися – 0:2. Тож перед численною армією вболівальників треба було реабілітуватися. І “Ворсклі” амбітні плани майже вдалося втілити в життя. Якби не фатальні останні секунди додаткового часу, які нанівець перекреслили усі старання полтавців.
Втім спробуємо послідовно пригадати перебіг подій того футбольного вечора. Отож перший “укол” для словаків відбувся вже на 6-й хвилині, коли з флангу філігранно навісив Турсунов, а Ковпак бив по воротах головою, та не влучив. За хвилину Бартуловіч подав з кутового, а Даллку головою спрямував м’яч у каркас воріт. Згодом мали нагоду забити Ковпак із Сапаєм. “Жиліна” ж оговталася ближче до середини першої половини зустрічі. Похвилюватися полтавських уболівальників змусив прудкий Єліч. Форвард пробив головою, м’яч пролетів над поперечкою. Гості намагалися збивати темп, тактично фолили і не давали господарям розігнатися. Ближче до завершення першої половини зустрічі “Ворскла” вже навіть віддала ініціативу опоненту, і лише впевнена гра Непогодова залишала її ворота “сухими”.
Другий тайм проходив за сценарієм першого. Час невпинно спливав, і відчувалося, що “біло-зелені” нервують. Та все ж їм вдалося переломити хід гри і забити гол. Зробив це на 67-й хвилині Шиндер. Далі занервували вже гості, а у “ворсклян”, як мовиться, виросли крила. Команда пішла великими силами вперед і затиснула суперника біля його штрафного майданчика. Наші земляки були дуже активні, але забити їм ніяк не вдавалося. Йшли останні хвилини зустрічі. Деякі вболівальники почали полишати трибуни. Та вогник вболівальницьких надій запалив Ткачук, який вчасно відгукнувся на навіс і переправив м’яч головою у ворота словаків – 2:0. Тож було призначено додатковий час. Незважаючи на те, що у команд залишалося дуже мало сил, “Ворскла” не могла не скористатися можливістю дотиснути свого суперника. І на 99-й хвилині за гру рукою у ворота гостей суддя призначив пенальті, вилучивши при цьому Шпалека. Турсунов впевнено переграв голкіпера, і довести матч до перемоги було справою техніки, адже здалося, що “Жиліна” “посипалася”. Під завісу овертайму гравці “Ворскли” виходили втрьох на ворота суперника і мали забивати четвертий м’яч, проте не реалізували цей момент. А гості зусиллями Вільяма забили на останніх секундах і залишили “Ворсклу” без єврокубків. Ось така вийшла футбольна драма на полтавському стадіоні імені Олексія Бутовського.
У цьому матчі кольори “Ворскли” захищали: Непогодов, Сімінін (Пердута, 47), Даллку, Є. Ткачук, Скляр (Міщенко, 86), А. Ткачук, Сапай, Бартуловіч (Баранник, 60), Турсунов, Шиндер, Ковпак.
***
В іншому поєдинку 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи луганська “Зоря” у Києві розгромила бельгійську “Шарлеруа” – 3:0. Дубль – на рахунку Любеновича, а останню крапку в грі поставив Малиновський. Тож “Зоря”, перемігши за сумою двох матчів – 5:0, здобула путівку до плей-оф. Її суперником буде польська “Легія”. Матчі відбудуться 20 і 27 серпня.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.