Жнива завершуються

За оперативними даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації станом на 6 серпня ранні зернові та зернобобові культури в господарствах усіх форм власності обмолочено на площі понад 380 тисяч гектарів, що складає близько 95 відсотків від завдання. Середньообласна урожайність становить приблизно 40 центнерів з гектара, валове виробництво зерна перевищує півтора мільйона тонн, що майже на 60 тисяч тонн більше минулорічних показників.
Пшениці загалом намолочено 1 мільйон 150 тисяч тонн, середня урожайність – близько 43 центнерів з гектара; ячменю – більше 300 тисяч тонн, урожайність – понад 31 ц/га. Аграрії також збирають жито, горох, овес, ріпак. Господарства 18 районів області повністю завершили збирання хлібів. Найбільший валовий збір зерна в сільгосппідприємствах Гадяцького та Глобинського районів – майже по 70 тисяч тонн, від понад 64 тисяч до 62 тисяч тонн зерна намолотили аграрії Новосанжарського, Карлівського, Кобеляцького, Зіньківського районів. Понад 55 тисяч тонн зерна зібрали хлібороби Машівського, Хорольського та Лубенського районів. 50-тисячний рубіж перетнули також сільгоспвиробники Полтавського району.
Найвища середня урожайність ранніх зернових та зернобобових культур у господарствах Шишацького й Машівського районів – понад 52 центнери з гектара, більш як по 50 ц/га молотили хлібороби Новосанжарського району. Жнива перейшли в завершальну стадію.
Аграрії області готують грунт під майбутній урожай та ведуть заготівлю кормів для громадського тваринництва.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.