Чудо віри, терпіння і надії

Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці, Православна Церква щорічно відзначає 7 серпня.
За ранньохристиянськими апокрифами, Анна – дочка священнослужителя Маттана. Вона була одружена зі святим праведним Іоакимом і до самої старості хворіла на безплідність, однак продовжувала вірити й молитися.
Через відсутність нащадків не мав спокійного життя і її чоловік: бездітність була в ті часи ганьбою. Народ сприймав її як покарання Боже за гріхи. Одного разу в Єрусалимському храмі в Іоакима навіть відмовилися взяти принесені ним дари. Згорьований, він пішов у пустелю і там зі сльозами молився Господу. Не припиняла молитися і свята Анна.
Аж ось Архангел Гавриїл приніс їм радісну звістку: молитви їхні почуті Богом, і в них народиться Преблагословенна Дочка Марія, через Яку буде дароване спасіння усьому світу. Так за благочестиве, праведне та побожне життя Бог нагородив їх великою втіхою.
Після того, як за обітницею праведної Анни батьки віддали Діву Марію до храму на служіння Всевишньому Богу, її батько, святий Іоаким, помер. Анна пережила його на два роки. За переказами, вона відійшла до Господа в Єрусалимі у віці 79 років, до Благовіщення Пресвятої Діви Марії. У Православ’ї свята Анна – покровителька вагітних жінок, їй моляться про народження здорових дітей. До того ж вважається, що щире звернення до праведниці в день її Успіння допомагає бездітним подружжям стати батьками. Цього дня православні згадують велике чудо віри, терпіння і надії.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.