“Полтава” і “Кременчук” на буремному Сході

УЖЕ вкотре бійці батальйону спеціального призначення “Полтава”, добровольчої роти патрульної служби міліції спецпризначення “Кременчук” та зведеного загону правоохоронців відправилися захищати Батьківщину на буремний Схід.
– Основні завдання наших співробітників – охорона громадського порядку, боротьба зі злочинністю, зокрема виявлення осіб, пов’язаних із сепаратизмом, – наголосив начальник УМВС України у Полтавській області Олег Бех. – Бійці повністю укомплектовані необхідними засобами захисту і зв’язку, продуктами.
Правоохоронці твердять, що настрій – бойовий. Чоловіки вже не вперше їдуть у зону АТО. Зокрема старший інспектор батальйону “Полтава” Іван із позивним “Сайгак” відправляється всьоме. За цей час він побував у багатьох “гарячих” точках: Ольховатка, Дебальцеве, Артемівськ, Костянтинівка, нині – Маріуполь. Як зазначив боєць, ситуація в цих районах вкрай напружена.
Іван “Сайгак” висловив думку багатьох побратимів про те, що за результатами Мінських угод захисники України не мають права рівноцінно відповідати на обстріли російсько-терористичних бандформувань із важкої артилерії.
– Армія, яка рік або навіть місяць стоїть на місці, – це не армія. Вона повинна постійно рухатися. Але поки стоїмо – тримаємо позиції. Ворожі війська розпускають чутки, що ми їх боїмося. Ні! Це вони нас бояться, тож і діють, як бандити, під покровом ночі, – додав Іван “Сайгак”.
На щастя, на позиціях, де стоять бійці батальйону “Полтава”, протягом минулого тижня було відносно тихо. Про це розповів командир батальйону “Полтава” Юрій Анучін.
“Ситуація більш-менш спокійна. Звичайно, є легкі обстріли зі стрілецької зброї, а з важкої артилерії поки немає, слава Богу. На моєму напрямі, в районі Маріуполя, принаймні так, але стверджувати, що нічого не зміниться, не можу”, – наголосив Юрій Анучін.
Побажати щасливої дороги і вдалої служби мобілізованим правоохоронцям прийшли вихованці Полтавського міського багатопрофільного ліцею імені І.П. Котляревського. На згадку про рідну домівку вони подарували захисникам виготовлені власноруч обереги – малюнки й патріотичні браслети. Благословив військових молитвою й окропив водою священик Свято-Успенського собору УПЦ КП отець Юрій.
***
А незабаром Полтавщина радо зустрічала своїх захисників, яких змінили бійці батальйону “Полтава” та роти “Кременчук”. Як повідомили у ВЗГ УМВС України в Полтавській області, у повному складі, з Подякою від керівництва одного з підрозділів Національної гвардії зведений загін правоохоронців успішно завершив свою місію на буремному Сході.

Оксана БІЛЕНЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.