Підсумки роботи органів прокуратури

На Полтавщині викрито п’ять злочинних угруповань, одне з яких діяло у банківській системі, наголосив прокурор Полтавської області, старший радник юстиції Ян Стрелюк на прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи органів прокуратури у першому півріччі поточного року.

Правоохоронці направили до суду 42 обвинувальних акти у кримінальних провадженнях та 51 протокол про факти корупції. Збитки, завдані кримінальними корупційними правопорушеннями, відшкодовані стовідсотково, зазначив Ян Стрелюк. За його словами, це – найкращий результат у країні.
Кожний третій з направлених до суду обвинувальних актів, розслідуваних слідчими прокуратури, – про корупційні правопорушення.
В інтересах громадян і держави пред’явлено позовів на загальну суму понад 260 мільйонів гривень. Повернуто та попереджено незаконне надання понад 2600 гектарів земель, це також один із найкращих показників у державі.
Працівниками прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику одного з департаментів облдержадміністрації, внаслідок неправомірних дій якого втрати Держбюджету склали понад 800 тисяч гривень. Досудове розслідування закінчується, заявлений позов про відшкодування збитків, поінформував Ян Стрелюк.
Прокуратура області ініціювала перед Міністерством освіти і науки України внесення змін до законодавчих актів, що регулюють надання одноразової грошової допомоги дітям-сиротам і позбавленим батьківського піклування після досягнення 18-річного віку, стосовно осіб, які відбувають покарання у відповідних установах. До Полтавського окружного адміністративного суду направлений позов про забезпечення стипендією учнів Кременчуцького професійно-технічного навчального закладу, засуджених до позбавлення та обмеження волі, що відбувають покарання у Кременчуцькій виховній колонії і Комсомольському виправному центрі. Стипендія таким учням зараз не виплачується ніде в країні, але жодним нормативним актом це не забороняється.
– Тому через суд прокуратура добиватиметься нарахування і виплати стипендій неповнолітнім, звісно, тільки за успішне навчання. Прокуратура Полтавщини вперше пред’явила подібний позов, і, якщо ми його виграємо, це буде дуже добрим прецедентом у сфері захисту прав дітей, – наголосив прокурор області.
З 15 липня почалося реформування органів прокуратури, поінформував Ян Стрелюк. Оголошений конкурс на заміщення посад керівників місцевих прокуратур, яких в області буде створено п’ять, – Полтавська, Кременчуцька, Кобеляцька, Миргородська і Лубенська.
Прокурор області відповів на ряд запитань журналістів.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.